Artiklen er sponseret

Overvægt og fedme er et tiltagende problem i nutidens ilande. Den store tilgængelighed af fødevareprodukter, hyppig brug af bil, stilsiddende arbejdsopgaver og generel mindre naturlig træning er nogle af faktorer, som er med til at forøge andelen af overvægtige voksne mennesker. For at blive klar over, om du er en af dem, der kan kategoriseres som overvægtig, kan du bruge BMI (Body Mass Index)

Tips og fifs

Der er ingen grund til at ty til kalorieindtagsovervågning eller højintensitetstræning som det første, når du gerne vil starte en sundere livsstil. Når du tager så ekstreme midler i brug og forsøger at gå fra 0-100, vil du ofte hurtigt blive træt af det og efterfølgende forbinde det sunde liv med noget negativt. Overvej i stedet følgende muligheder:

  • Tag cyklen. Kan du cykle på arbejde i stedet for at tage bilen? Så gør det!
  • Spis varieret. Der er ingen der siger, at du ikke længere må få slik og søde sager. Det vigtigste er en varieret kost fyldt med vitaminer og fibre.
  • Spis med måde. Spis til du er mæt og så ikke mere. Mange har tendens til at overspise, men dette skal undgås.
  • Find en aktivitet, der gør dig glad. Om det er cykling, gåtur eller yoga er underordnet så længe, du nyder det.

Ulemper ved BMI

Der er nogle faldgruber ved BMI-måling. Udregningen tager f.eks. ikke højde for, om din kropsvægt består mest af fedt eller muskler. En meget trænet person, som lever et sundt, højaktivitetsliv, kan godt på papiret fremstå som overvægtig, da muskler vejer mere end fedt. Der er også nogle fedtdepoter, der er sundere at have overvægt af end andre. Hvis du føler, at du kæmper med overvægt, bør du tage kontakt til din læge eller et apotek, da de kan hjælpe dig på vej til et sundere liv i samråd med BMI.

 

En meget trænet person, som lever et sundt, højaktivitetsliv, kan godt på papiret fremstå som overvægtig, da muskler vejer mere end fedt. PR-foto