Årets tema for Historisk Festival er ’Kærlighed’ og historiker Helge Torm, som normalt guider for Bykontoret, har mange historier at fortælle; både lykkelige og ulykkelige.

Kom med på særlig byvandring, hvor der bliver fortalt om kærlighedsforhold i tidligere tider med relation til bestemte steder i Sorø By.

Deltagerne kommer til at høre om det enestående bunkebryllup i Sorø Klosterkirke 1766, om de lykkelige ægteskaber mellem Lucie og Bernhard Severin Ingemann – og mellem Vilhelmine og Peter Heise.
Men, der er også tårepersende fortællinger om ulykkelig kærlighed eller konsekvenserne af den. Det ramte både Fr. VI’s maitresse Bente Rafsted, der blev forvist til Sorø, og Adam Oehlenschlägers datter Charlotte, der ikke måtte få sin elskede, men blev sat i husarrest i Sorø.

”Det er en sand fornøjelse at opleve den store interesse for vores skønne by – og for vores historie,” siger Pernille fra Bykontoret.

Er der tid – slutter vandringen på Kjærlighedsstien – mere romantisk kan det næppe blive…

Byvandringerne i bymidten er arrangeret i et samarbejde mellem Sorø Bykontor og Sorø Historiske Festival.

Turene varer ca. 1½ time – og starter ved Den Grønne Scene ved Sorø Bykontor og Bibliotek. Prisen er kr. 100 pr. person – børn under 12 år er gratis.

Kærlighedsvandringerne foregår i løbet af ugen for Historisk Festival
3.juli kl. 13.00-14.30
5.juli kl. 13.00-14.30

Har du ikke mulighed for at deltage i løbet af festivalen – tilbyder vi en ekstra Byvandring fredag 12. juli 14.00.

Billetter kan købes på Sorø Bibliotek & Bykontor – eller på www.soroebib.dk/arrangementer

Se hele programmet for historisk festival her: Programmet 2024 – 1684-1862

Pressefoto