Juli er lige om hjørnet, hvilket betyder endnu mere sol, store is og skønne sommerarrangementer. Sidstnævnte kan du allerede begynde at planlægge nu ved at booke en byvandring i charmerende Sorø.

Tre fredage i juli, den 8., 15., og 29., kan du nemlig mærke historiens vingesus og blive guidet igennem Sorø af den lokalhistoriske guide Helge Torm.

“Vi har en fantastisk flot og utrolig interessant by, der rummer fortællinger om både Ingemann, Holberg og middelalderens kloge munke. Så man bliver virkelig beriget med noget spændende historie på de her byvandringer med Helge,” lyder det fra Pernille Simonsen fra Sorø Bykontor.

Hun fortsætter: “Helge Torm er en vidunderlig og enormt passioneret guide, der formår at formidle Sorøs historie på en levende måde, der gør at man virkelig bliver fanget. I kan godt glæde jer!”

Turene starter ved Sorøs Grønne Scene kl. 14.00 og du vil allerede her blive præsenteret for historien om ‘De Unge Herrers Gaard’, der blev bygget af Kong Christian IV, og som nu danner ramme for Sorø Bibliotek & Bykontor. Herefter vil Helge Torm fører dig rundt i Sorø og i historien.

Er du forhindret i at deltage, eller har du lyst til at opleve Sorø på egen hånd kan du købe et kort med 4 skønne gåture i Sorø By. Hvis du vil se mere af Sorøs skønne kommune, findes der et cykelkort, der også præsenterer 4 spændende ruter. Ruterne kan kombineres eller forkortes efter lyst og aktivitetsniveau, og har temaerne Stenalder, Holberg, Ingemann og Middelalder. Kortene kan købes på Bykontoret.

En byvandring tager ca. 1 time og koster kr. 60 (børn under 12 år er gratis.)

Billetterne kan købes på Sorø Bykontor eller på soroebib.dk, hvor du kan læse meget mere.

Foto: Signe Foersom