Artiklen er sponseret

Der findes utallige guides, der fortæller os, hvorfor vi skal leve sundere for at leve længere. I den forbindelse findes der er masse forskellige kostråd, træningsprogrammer og så videre, som kan hjælpe os med at blive sundere og bedre mennesker.

Men hvis du ønsker at skabe et sundt livsmønster, hvor man ikke skal spise efter en fast plan og træne 4 – 6 om ungen, er der nogle andre aspekter, som du skal være opmærksomme på. Disse aspekter vil du blive præsenteret for i de nedenstående afsnit.

Det handler om balance

Hvis man ønsker at foretage ændringer i sit liv, der ikke blot er aktuelle i en måned, så handler det om at finde den rigtige balance. Der er ingen, der siger, at man skal spise kylling og broccoli hver eneste dag, hvis man skal leve et sundt liv. Man sagtens leve et sundt liv, hvor der stadig er plads til søde sager og junkfood – hvis man formår at holde balancen.

Man kan eksempelvis erstatte de søde sager med mindre usunde løsninger. Det kunne være sukkerfri bolsjer eller sodavand uden sukker.

Problemet opstår, hvis man spiser søde sager og junkfood i for store mængder og for ofte. Det er ikke usundt at spise en pizza, fordi man har lyst. Det er sundt at spise pizza hele tiden, fordi du ikke får de rigtige næringsstoffer, hvis din diæt udelukkende består af olie og pizzadej.

Små ændringer gør forskellen

Når man gerne vil leve sundere, skal man ikke forvente, at det bare sker fra den ene dag til den anden. Hvis man fra den ene dag til den anden udskifter hele sin kost og begynder at løbe hver dag, holder det måske i en måned, før det bliver for omfattende. Det handler om at lave små ændringer løbende.

Når man løbende foretager små ændringer, bliver det meget nemmere at vænne sig til ændringer, og de bliver integreret mere naturligt. Det er sådan, man skaber vaner, der holder. Hvis man blot kan blive 1 % bedre hver dag, kan du næsten regne ud, hvordan det ser ud om nogle måneder.

Det handler om dit udgangspunkt

Man kan ikke sige på forhånd, hvad du specifikt skal gøre for at leve sundere. Det handler om dit udgangspunkt. Det er noget, som du selv skal finde ud af for at vurdere, hvordan du skal lave små ændringer i dit liv.

Erstat de søde sager med mindre usunde løsninger, f.eks. sukkerfri bolsjer. Foto: ABW