I cafeen Skotte & Stentoft er der nu mulighed for at sikre sig kunst af den anerkendte Næstved-kunstner Flemming Rønne.

Flemming Rønne var en mand i klare farver. Hans kærlighed til COBRA kunsten, sole, finurlige figurer og abstrakte motiver, brænder igennem i hans kunst.

Flemming Rønne døde december 2022 og efterlader sig en samling af unik kunst, der blandt andet tæller malerier, tegninger og skulpturer.

Det er Flemming Rønnes nevøer Anders og Christopher, der står bag udstillingen hos Skotte & Stentoft. De to brødre ønsker at give Flemmings abstrakte kunst nyt liv. Flemming Rønne har malet gennem hele sit liv, og har tidligere flittigt udstillet sine værker. Nu hvor han ikke længere kan vise sine ting frem selv, gør nevøerne det:

”Vi har altid været begejstrede for Flemmings kunst, og vi håber vi med udstillingen at bidrage til at andre kan få glæde af vores onkels anerkendte og moderne værker”.

Hvad ikke så mange ved om den Flemming Rønne er, at han har udstillet sine værker i en række lande, og at han, i lighed med kunstnere som Bjørn Nørgaard, Per Kirkeby og Erik Clausen, har udstillet på den censurerede Kunsternes Efterårsudstilling i København. Med inspiration fra et utal af rejser og andre udenlandsophold skabte Flemming sig således et anerkendt navn. Op gennem 1970- og 80-erne udstillede han bl.a. i Israel og på Deutsches Museum i München, foruden et hav af udstillinger i Danmark.

Udstillingen starter søndag den 16.6 og løber til lørdag den 22.6. Udstillingen vil være tilgængelig i cafeens åbningstid. Der vil være fernisering søndag den 16.6. fra kl. 11 til 15, hvor nevøen Anders Rønne vil være til stede og fortælle om Flemming, hans liv og kunst.

Foto: Cecilia Glimberg Rønne