Sorø Bibliotek inviterer til en spændende og inspirerende aften for læsekredse, læsekredsinteresserede og bare nysgerrige sjæle, med både foredrag og hyggesnak. Sæt derfor kryds i kalenderen mandag den 5. september kl. 19.00!

Bogcafé, inspiration og Science Fiction
Aftenens program består af flere spændende punkter, hvor to af dem er besøg fra to forfattere.

Den første gæst er den lokale forfatter Laura Helena Pimentel da Silva, der vil fortælle om den kommende bogcafe hun åbner i Holbergstuen i det gamle Hotel Postgården. Bogcaféen åbner til efteråret og det vil I høre meget mere om.

Derudover byder aftenen på et litteraturoplæg med forfatter A. Silvestri, der under overskriften ”Fremtidsbilleder – når litteraturen om fremtiden spejler nutiden” vil inspirere og sætte fokus på en overset litterær genre: Science Fiction.

For hvad har nyere danske forfattere som Olga Ravn og Kasper Colling Nielsen til fælles med store og garvede forfattere som Svend Åge Madsen og Margaret Atwood? Jo, de er alle alsidige forfattere, som i deres forfatterskab på hver sin måde har taget livtag med Science Fiction-genren.

Men hvad er der egentlig med den genre? Hvorfor synes mange forfattere, at den er så spændende, mens den samtidig blandt mange læsere er overset, indimellem nærmest misforstået?

Det vil forfatter A. Silvestri, sætte ord på, når han denne aften gæster Sorø Bibliotek & Bykontor.

Hvad er Science Fiction?
Men hvad kendetegner egentlig genren, og hvorfor bliver den så ofte misforstået? Mange tror, at science fiction er en genre, der udelukkende henvender sig til børn, men det er ikke rigtigt. Genren forholder sig ofte til den verden vi allerede lever i, de udfordringer, dilemmaer og tendenser, der måske allerede eksisterer. Menneskenes forhold til hinanden, til videnskaben og ikke mindst klimaet er ofte centrale temaer. Genren tør sætte nutidens spørgsmål, store som små, under debat og fremmane billeder af nære eller fjerne fremtider.

A. Silvestri, der både er forfatter, underviser, freelance redaktør og foredragsholder, debuterede i 2010 med romanen ’Køtere dør om vinteren’ og har siden udgivet 18 bøger. A. Silvestri fortæller:” Science Fiction er meget andet end rumkrig og laserlys. Science fiction er ikke bange for at tænke store tanker og komme ud på dybt vand.”

Fokus i foredraget er på danske forfattere og enkelte udenlandske, krydret med oplæsning og tips til, hvilke værker, der kan være gode samtalebøger til blandt andet læsekredse.

Bliv en del af en læsekreds
Biblioteket disker op med kaffe og lidt sødt, og så er der ellers med at læne sig tilbage og nyde det spændende program! Bibliotekets medarbejdere vil fortælle lidt om kommende arrangementer, nye tiltag og komme med gode tips og ideer til snakken i læsekredsen.

Endelig vil der blive mulighed for at starte nye læsekredse op, hvis der er ønske om det, eller hvis man gerne vil finde en plads i en eksisterende kreds, eller måske endda rekruttere nye medlemmer, hvis ens læsekreds er blevet for lille.

Du kan købe billetter á 25,- på et af de lokale biblioteker eller via soroebib.dk, hvor du også kan læse meget mere.

Foto: ABW