Lørdag den 25. maj 2024 slår Broby Gamle Skole dørene op og inviterer til en hel dag og aften i folkekulturens tegn. Kom og vær med til at fylde skolen med fest, musik, dans, sang, fortælling, ballader og majstang for folk i alle aldre.

Folkekulturen – sangen, dansen, musikken, fortællingen – har altid haft fællesskabet i centrum. Spillemanden, musikeren, spiller så danserne har noget at danse til. Sangeren og fortælleren synger enten til dans eller til at lytte til, og bidrager til samværet med sin sang eller fortælling. Tilhørerne bidrager med omkvæd eller tilråb og lidt efter er det en anden sanger eller fortæller, der byder ind. 

Folkekulturværkstedet blev stiftet i 1988 og er hjemmehørende på Broby Gamle Skole. I alle årene har omdrejningspunktet for foreningen været at opsøge og udvikle de traditionelle folkelige udtryksformer i musik, sang, dans, fortælling, teater og billeder. Børn, unge og voksne har i alle årene haft store oplevelser med at være medskabere i det musikalske fællesskab.

Folkekulturværkstedet fejrer denne dag de mange år på Broby Gamle Skole. Vi har inviteret en række folkemusikere, dansere og fortællere, som vil lede os igennem en festlig dag og aften med workshops, koncerter, bal og balladeforløb.

Dagen er åben, så det er ikke nødvendigt at komme fra starten eller blive til det hele – og man kan komme og gå i løbet af dagen.

Festlighederne starter kl. 10:15, hvor den lokale duo Vælving spiller børnekoncert for de mindste.

Herefter går det slag i slag – aktiviteterne er tilrettelagt, så alle kan deltage uanset alder og musikalske forudsætninger. Vi danser om majstangen kl. 15:30.

Medbring madpakker til frokost. Øl og vand samt kaffe og kage kan købes på stedet.

Efter aftensmaden er der sanglege og kædedans for alle. Stefan og Ole spiller op til bal klokken cirka 19:30.

Billetter i døren. Aftensmad, vegetarisk menu, skal dog forudbestilles.

Pris: 150 kr. og gælder for hele dagen. Børn 0-4 år gratis, børn og unge 5-18 år halv pris. Middag 80 kr. for voksne, børn/unge halv pris.

Tilmelding til aftensmad med betaling senest torsdag 23. maj på MobilePay 8480XR, skriv “spisning 25.5.” samt antal voksne og antal børn/unge.

Se begivenheden på Facebook: https://www.facebook.com/events/1141919010325125/ og læs mere om Folkekulturværkstedet på Broby Gamle Skole på deres hjemmeside: www.bgsbroby.dk

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond og Sorø Kommune-

Pressefoto