Ankerhus-området står foran store forandringer med nyt boligbyggeri og nedrivninger af ældre bygninger. Sorø Bevaringsforening ser med bekymring på disse perspektiver. Foreløbig er dog alt ved det gamle.

I samarbejde med støtteforeningen Det historiske Ankerhus indbyder de alle interesserede til en rundvisning i Magdalene Lauridsens mindestuer i villaen først på højre hånd fra indkørslen.

Det sker søndag den 25. september kl. 14.

Guide er Thomas Aagren, der vil vise rundt i den legendariske forstanders stuer, men også i den lige så velbevarede kælder, hvor den første undervisning fandt sted.

Da der på grund af de lidt trange lokaler er begrænset adgang, skal tilmelding snarest stiles til foreningens formand på mail: helge.torm@mail.tele.dk. eller tlf.: 2993 1891. Tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet.

Der er entré for ikke-medlemmer på 50 kr.

Thomas Aagren fortæller om den første undervisning, der fandt sted i kælderen til forstanderens villa. Situation fra tidligere besøg september 2021. Foto: Helge Torm
Huset t.h. for midten er den første bygning på Ankerhus, opført i 1902 på Magdalene Lauridsens initiativ efter tegninger af murermester Søren Langkjær, Sorø. Foto: alfred-clausens-forlag-no-23487