Der kan være forskellige grunde til, hvorfor du gerne vil skifte din el-leverandør. Men uanset hvad, så er der nogle forskellige tips til, hvordan du kommer nemt og ubesværet igennem det.

Undersøg din bindings- og opsigelsesfrist

Det er først og fremmest en god idé at finde ud af, hvor længe din opsigelsesperiode er hos din nuværende el-leverandør. Det har nemlig betydning for, hvornår du skal oprette dig hos en ny leverandør.

Der er typisk en opsigelsesperiode på én måned, men du kan også godt komme ud for, at det er en periode på seks måneder f.eks. Derfor er det en god idé at tjekke op på det i god tid.

Sammenlign forskellige elselskaber

Du skal finde ud af, hvad det egentlig er, du leder efter i en ny el-leverandør. Det giver dig nemlig en bedre chance for at finde et selskab, der opfylder dine behov.

Det kan f.eks. være, at du gerne vil spare nogle penge på dit elforbrug. Derfor er det en god idé at lede efter en el-leverandør, der kan tilbyde en skarpere pris end din nuværende.

Det kan også være, at du gerne vil støtte til et mere grønt strømforbrug. Så kan du nemlig lede efter et selskab, der primært får strøm fra vedvarende energikilder. Men det kommer helt an på, hvad du prioriterer højest.

Få hjælp af din nye el-leverandør

Du skal underskrive nogle papirer og kontrakter i forbindelse med et skift til en ny el-leverandør. Det er derfor en proces, der godt kan virke en smule uoverskuelig og besværlig. Men faktisk hjælper din nye el-leverandør dig typisk igennem alt det.

Derfor skal du ikke sørge for særlig meget selv. Du kan altid spørge dit nye selskab til råds, hvis du er i tvivl om noget undervejs. Det er derfor blot din opgave at finde et elselskab, du gerne vil skifte til.

Du skal finde ud af, hvad det egentlig er, du leder efter i en ny el-leverandør. PR-foto