De seneste to år har coronarestriktioner spændt ben for de traditionsrige DGI Forårsopvisninger i Sorø Hallen. Nu er de endelig tilbage med stor opbakning fra de lokale gymnastikforeninger, bl.a. PGI, der vil vise, hvad de har arbejdet med i sæsonen.

Nogle er til spring, andre til rytme. Nogle er børn, andre er blevet lidt mere grå i toppen. Nogle er med første gang, andre har været med i en menneskealder. Fælles for alle er glæden ved gymnastikken og fællesskabet med andre.

”Forårsopvisningerne er noget helt særligt for gymnastikforeningerne og deres gymnaster. Her kan de vise, hvad de har arbejdet på i hallerne rundt omkring på Sjælland og opleve fællesskabet på tværs af foreningerne. Efter en lang periode med nedlukninger og aflysninger bliver det ekstra godt at mødes igen, for det har vi virkelig savnet”, siger Merete Diana Hansen, der er formand for DGI Midt- og Vestsjælland Gymnastik.

Plads til bredden
Det er ikke kun i Sorø, der er tradition for denne slags opvisninger. I hele landet samles flere end 100.000 gymnaster i løbet af foråret. Der er mange forskellige slags hold. Selvom nogle af dem er blandt de dygtigste i landet, er det ikke en konkurrence om at være bedst.

”Gymnastikholdene i foreningerne er forskellige; fra store fælleshold med voksne gymnaster til små børnehold med eller uden redskaber. Alle med det formål at lave en god opvisning. Gymnastikken i disse dage handler om glæden og gejsten, der brænder igennem, når holdene er på gulvet”, siger Merete Diana Hansen.

Frivillige med det kølige overblik
Med 1500 gymnaster og mindst lige så mange tilskuere kræver det erfarne kræfter, hvis det hele skal lykkes. Det er frivillige fra DGI Midt- og Vestsjælland Stævnekompetencegruppe Syd, der løser opgaven før, under og efter opvisningen.

”Vi er et godt team, der arbejder med masser af energi på at få det hele til at glide. Vi er ca. 50 personer på i løbet af weekenden. Man kan glæde sig til et alsidigt program med masser af seværdig gymnastik. Lige fra de store efterskolehold til små lokale hold, det er vigtigt for os at vise bredden frem”, siger Heidi Aamand, der er i spidsen for gruppen og fortsætter:

”Det er et stort stykke arbejde at lave denne opvisning. Men det er simpelthen sådan nogle gode dage, og glæden ved at skabe noget for andre, er vigtig for os”.

Tid og sted
DGI Forårsopvisning i Sorø Hallen, lørdag den 19. marts fra 10.00 – 14.45 til søndag den 20. marts 10.30 – 16.35. Man kan købe billetter ved indgangen. Se programmet på www.dgi.dk/gymnastik

Pressefoto