Brødrene Jakob og Morten Dyhr Jensen sætter deres livsværk på Midtsjælland til salg hos EDC Landbrug Poul Erik Bech for 99 mio. kr. De har siden barnsben arbejdet side om side på forældres landbrug, som de siden overtog og har 5-doblet i areal. De har nu samlet 410 ha, herunder en svineejendom med 22.000 slagtesvin og 160 ha, en liebhaver-planteavlsejendom på 118 ha og yderligere planteavlsjord på 132 ha. Den velholdte landbrugsportefølje sælges samlet eller nok mere spiseligt i tre eller flere bidder.

Brødrene Dyhr Jensen fra Midtsjælland har valgt at sætte deres landbrugsejendomme til salg, da der efterhånden er mange lys i lagkagen og de gerne vil stoppe, mens legen er god. Storebror Morten siger:

“Vi har valgt at sætte til salg efter devisen om rettidig omhu. Ingen af vores børn ønsker at overtage driften. Vi vil gerne stoppe, mens vi stadig er sunde og raske og vores landbrug er i tiptop. Vi har set for mange landmænd, der nærmest skal bæres ud og skulle have stoppet inden deres produktion og ejendommene begyndte at gå ned af bakke. Så ligesom når vi skal købe en stor landbrugsmaskine eller have renoveret noget på vores ejendomme, så har vi altid planlagt det i god tid og forsøgt at gennemføre tingene på det bedst mulige tidspunkt. Vi er startet flot, og så vil vi også rigtig gerne stoppe flot, så vi sælger, mens vi kan videregive nogle veldrevne bedrifter.”

Lillebror Jakob tilføjer: “Ja, vi vil gerne sælge på toppen, mens vores landbrug stadig er velholdte og veldrevne. En eller flere kommende købere kan komme ind fra gaden og overtage vores bedrifter fra dag 1. Vi står stærkt og faktisk har vi aldrig drevet tingene bedre, været trimmet bedre og aldrig stået skarpere, end i dag. Vi vil stoppe på toppen og har ingen planer om at blive båret ud – og vi vil selvfølge fortsætte med at give den fuld gas, indtil en aftale er på plads.”

Sjovt at have det sjovt
Storebror Morten tilføjer: “Vi har nogle veldrevne landbrug og er på ingen måde nødlidende. Vi har fx altid arbejdet efter at være i den bedste fjerdedel i forhold til at producere slagtesvin, og det kan vi stadig bryste os af. Ja, og så glæder vi os til at bruge tid på nogle andre ting og nyde den sidste alderdom. Vi har levet efter mottoet: ‘Det er sjovt at have det sjovt – det er kedeligt at kede sig’. Så vi har altid sørget for at have det sjovt undervejs og vil stoppe inden det bliver surt. Og så glæder jeg mig til at kunne købe en ny diskokugle og andet udstyr, så jeg kan bruge mere tid på mit mobile diskotek,” siger han med et kæmpe grin.

Og lillebror Jakob vifter med et stykke papir og tilføjer: “Og jeg har lige i dag fået det fysiske bevis på, at jeg har fået jagtbevis, så det vil jeg bl.a. bruge tid på fremover, så vi glæder og til mere frihed og kunne lave nogle andre ting fremover – både privat og arbejdsmæssigt.”

Planlæg inden det bliver surt
Landbrugschef i EDC Landbrug Poul Erik Bech, Frank Poll, siger: “De to brødre vælger at sælge deres livsværk i god tid. De har altid drevet tingene imellem sig 50/50 og vil stoppe mens legen er god, og de stadig kan få nogle penge ud til at lave andre ting i tilværelsen. I mit arbejde har jeg set mange i landbrugsbranchen, som ender med at køre surt i det, bliver for gamle og ikke får planlagt at sælge i god tid. Det er ærgerligt, hvis man ellers har haft et godt og været tilfreds med sit arbejdsliv. Mange vil gerne blive boende i deres landbrugsejendom, hvilket er forståeligt, men vi hjælper også mange videre og mange vælger også en løsning, hvor de sælger markerne fra, så de kan blive boede. Det er dog ikke tilfældet i denne sag.”

“I forhold til brødrene Dyhr Jensens landbrugsportefølje, har vi valgt at dele den op i tre forskellige bidder, da det er det mest sandsynlige salgsscenarie set med mine øjne. Men kommer der en og vil købe det hele, så er det selvfølgelig også en mulighed. De to produktionsenheder ligger faktisk kun 40 meter fra hinanden, og markerne dækker et område på kun 8 km fra den ene ende til den anden, så det ligger godt og samlet. Det er nogle gode, solide landbrugsejendomme med god jord. Generelt er der mange købere i det Midtsjællandske til disse typer ejendomme, så vi forventer derfor en fornuftig efterspørgsel på landbrugsejendommene og vi glæder os til at hjælpe brødrene Dyhr Jensen videre.”

Lillebror Jakob slutter af: “Vi har valgt at sætte til salg hos EDC Landbrug Poul Erik Bech, da deres landbrugschef Frank Poll, fra første kontakt var yderst professionel. Han havde allerede fra starten sat sig rigtig godt og grundigt ind i vores landbrugsejendomme, og han kom med det samme ud for at se på sagerne med egne øjne og gennemgik marker og produktionsanlæg fra top til tå. Først derefter ville han komme med priser, salgsstrategi m.m. Vi er blevet taget yderst seriøst, så vi er meget fortrøstningsfulde i forhold til salget.”

Slagtesvineejendom på 160 ha: Saltoftevej 2+3, Tygestrupvej + Sorøvej 36, 4295 Stenlille.
Pris 43 mio. kr.

Liebhaver planteavlsejendom på 118 ha: Flinterupvej 3, Flinterup, 4180 Sorø.
Pris 30 mio. kr.

Planteavl 132 ha jord, Munke Bjergbyvej 19, 4190 Munke Bjergby.
Pris 26 mio. kr.

Brødreparrets store smil kommer af mottoet “Det er sjovt at have det sjovt – det kedeligt at kede sig.” Foto: EDC Landbrug Poul Erik Bech