Udenrigsministeriet minder om, at det er nødvendigt at tjekke både gyldigheden af sit pas samt reglerne for det land, man har planer om at rejse til. Hvis man eksempelvis skal til Tyrkiet, er det et krav, at passet skal være gyldigt i 150 dage fra indrejsedatoen.

Tjek reglerne for dit rejsemål i god tid, før du skal rejse. Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem.

Udenrigsministeriet har information om pas- og visumregler for mange lande i verden på deres hjemmesiden, men du bør altid dobbelttjekke med dit rejselands ambassade eller immigrationsmyndigheder, om reglerne stadig gælder. De kan blive ændret med kort varsel. Find kontaktinfo på Copenhagen Diplomatic List.

Vær opmærksom på, om dit pas opfylder kravene til gyldighed. Nogle lande kræver fx, at passet er gyldigt i 6 mdr. ud over rejsens varighed. Dette kan også gælde, hvis du er i transit. Tjek også, at passet har blanke sider til eventuelle visa- og indrejsestempler.

Det er billigere og hurtigere at få udstedt og udleveret et pas i Danmark, end hvis passet skal udstedes på en dansk ambassade eller konsulat i udlandet. Her bestiller du tid på Borgerservice i Sorø Kommune.

Hvis du skal have visum, så søg i god tid. Der kan være lang sagsbehandlingstid.

Læs mere på UDENRIGSMINISTERIET’s hjemmeside.

Foto: ABW