Sommerferie med Sorø Museum i uge 27

Troldeolympiade

Sorø Museums gård er omdannet til arena for olympiske lege for trolde. De tåler ikke dagslys og er derfor ude af syne. I dagtimerne kan børn i stede bruge arenaen.

Kom og dyst i de samme discipliner, som troldene dyster i. Der er pudekamp på bum, dåsekast, sækkevæddeløb og en kastemaskine, der skal rammes med præcision.

Lav selv en medalje til at hænge om halsen. Medaljeværkstedet har åbent med vejledning i at lave kreative medaljer af naturmaterialer.

Og bare rolig – trolde kan altså ikke tåle dagslys.

Der er lidt snack og noget at drikke til de aktive olympiske udøvere.

Tid: 2. juli og 4. juli, begge dage kl. 10.00-11.00 og kl. 13.00-14.00.

Sted: Sorø Museum, Storgade 17, Sorø.

Aktiviteten er for børn i følgeskab med voksne. Det er gratis at deltage for børn. inkl. snack og drikke. Vær sikker på en plads og bestil billet til aktiviteten på forhånd via vestmuseum.billetexpressen.dk. Resterende billetter er tilgængelige i døren. Voksne betaler almindelig entre. Børn under 18 år har gratis entre.

Troldeolympiade på Sorø Museum. Foto: Museum Vestsjælland

Byvandring

Byvandring i Sorø med historier om klunketiden. Perioden (1870-1910) var fuld af fremdrift, epokegørende teknologiske opfindelser og arkitektoniske eksperimenter. 

Sorø er rig på klunketidshuse, og på en gåtur rundt i byen gør vi stop ved nogle af dem. Vi kikker op og lægger mærke til smukke, særprægede og iøjnefaldende arkitektoniske detaljer, som fx karnapper og søjler. Byvandringen er mest for voksne.

Tid: 2. juli kl. 14.00-15.30

Mødested: Sorø Museum, Storgade 17, Sorø.

Det er nødvendigt at købe billet på forhånd via vestmuseum.billetexpressen.dk.

Ejendommen på Storgade er et eldorado af klunketidselementer. Foto: Museum Vestsjælland.