Fire elever fra Pedersborg Skole har i slutningen af maj deltaget i matematikcamp hos Science Talenter, som et tilbud til naturvidenskabelige talenter. Noget, der har givet appetit på at dykke mere ned i matematikkens verden.

Den 27. maj kl. 10 indfandt fire elever fra 6. årgang på Pedersborg Skole sig til matematikcamp hos Science Talenter i Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter ved Sorø Akademi. Her skulle de i løbet af de næste 28 timer fordybe sig i parabler i matematikken, naturen og arkitekturen sammen med elever fra andre af landets skoler, som en del af et talentarbejde inden for naturvidenskab.

”På Pedersborg Skole har vi givet fire af vores elever en unik mulighed for at deltage i Science Camp, fordi de i undervisningen har udvist særlig interesse for matematikkens verden. Vores ønske og mål er, at de udvikler sig fagligt og selvstændigt inden for matematik og finder det brugbart i deres nuværende faglighed,” fortæller matematiklærer Mads Emil Hørdum Uhre om elevernes deltagelse i matematikcampen.

At matematikcampen har været en stor succes er der ingen tvivl om. Eleverne kom onsdag tilbage til skolen med skoletasken fyldt af store og spændende oplevelser, hvor de er blevet udfordret fagligt og har fået en masse ny viden – og ikke mindst blod på tanden ift. at dykke yderligere ned i matematikkens verden.

Helene Bæhr, skoleleder på Pedersborg Skole fortæller:

”På Pedersborg Skole forsøger vi hver dag at imødekomme eleverne på deres eget faglige niveau, så hver elev bliver udfordret i deres eget tempo. Vi stræber efter at skabe god, varieret og spændende undervisning, der giver eleverne lyst til at engagere, interessere og fordybe sig, så de kan dygtiggøre sig selv mest muligt.”

Helene mødtes efter campen med de fire elever for at høre om deres oplevelser.

”Det var en kæmpe fornøjelse at møde de fire elever, efter de havde været af sted på science camp, og høre, hvor entusiastisk de talte om deres oplevelser. De har fået et stort udbytte ud af at være af sted sammen med andre med samme interesse for matematikken. Det var lige det, vi håbede på, da vi sendte dem af sted.”

Pedersborg Skole er medlem af ScienceTalenters grundskolenetværk og vil give flere elever lignende muligheder fremover.

Foto: ABW