Artiklen er sponseret

Hvis I har brug for nye løfteborde, er det som virksomhed altid fornuftigt at sætte sig ind i de forskellige muligheder i markedet og medarbejdernes behov. Få her overblik over forskellige typer af løfteborde.

Læsseramper

Disse er gode til at overvinde mindre niveauforskelle, såsom dem mellem køretøjer og permanente ramper. Netop læsseramper er udformet og udstyret til at kunne håndtere store belastninger, der understøtter materialehåndtering uden problemer. Denne form for rampe er designet til at sikre hurtig og effektiv af- og pålæsning af varer, hvilket sparer en vis mængde tid og øger produktiviteten markant.

Hvilke arbejdsområder egner læsseramperne sig til?

Ramperne anvendes bredt i forskellige situationer.

Aflæsningsramper: Disse ramper bruges til at aflæsse varer fra køretøjer til lagre eller produktionsfaciliteter.

Af- og pålæsning af lastbiler: Læsseramper understøtter sikre problemfrie overførsler af varer mellem lastbiler og lagerfaciliteter.

Af- og pålæsning af containere: Ved hjælp af læsseramper kan varer nemt flyttes ind og ud af containere, hvilket sikrer effektiv håndtering af forsendelser.

Udligning af niveauforskelle: Læsseramperne hjælper med at skabe en jævn overgang mellem forskellige niveauer, hvilket forenkler intern logistik og materialehåndtering, såsom i varehaller, lager eller ved trappeafsatser.

Gods-, palle- og varehåndtering: Ved at bruge ramper kan virksomheder let håndtere gods, paller og andre varer, hvilket optimerer arbejdsprocesserne og reducerer risikoen for skader på varer og personale.

Fire typiske kategorier af løfteborde

Løftebordene findes i forskellige varianter, der hver især er designet til at imødekomme specifikke behov og krav. Typisk kan løftebordene opdeles i følgende kategorier:

  1. Enkeltsaksede løfteborde består af en enkelt løftesaks og er ideelle til applikationer, hvor der kun er behov for en lineær vertikal bevægelse. De er ofte anvendt til en række formål, herunder lastning og aflastning af paller, montagearbejde og materialehåndtering.
  2. Dobbeltsaksede vertikale løfteborde er udstyret med to løftesakse, der arbejder i tandem for at give øget løftekapacitet og stabilitet. De er velegnede til situationer, hvor tungere laster skal løftes til større højder. Derudover kan de tilpasses med tre eller flere sakse for at imødekomme endnu større løftebehov.
  3. Modellen dobbeltsaksede horisontale løfteborde er designet til at flytte laster i en vandret retning ved hjælp af to parallelle løftesakse. De er nyttige til applikationer, hvor der er behov for både vertikal og horisontal bevægelse, såsom i produktionslinjer eller montageprocesser.
  4. Super lave løfteborde er specielt konstrueret med ekstra lave platformhøjder, så I får nemmere adgang til materialer og produkter. De er ideelle til applikationer, hvor der er behov for at løfte lavtliggende genstande, såsom ved pakkestationer eller på produktionsgulve med begrænset plads.

Derfor er det vigtigt med gode arbejdsbetingelser

At sikre medarbejderne optimale arbejdsbetingelser ved at arbejde i den mest ergonomisk korrekte arbejdshøjde er med til at sikre deres sundhed og produktivitet. Ved at undgå tunge løft, vrid og rygproblemer minimeres risikoen for arbejdsskader. Denne reduktion af fysiske belastninger kan resultere i et lavere sygefravær, hvilket gavner både medarbejderne og virksomheden som helhed.

Du kan sikre dine medarbejdere optimale arbejdsbetingelser ved at arbejde i den mest ergonomisk korrekte arbejdshøjde ved hjælp af løfteborde.  PR-foto

Sider2022