For 6. år i træk afholder de kulturelle institutioner i Dianalund kulturnat, hvor alle kan komme og se og opleve institutionerne, som beskrevet nedenfor. Som altid har hver institution lavet noget specielt den aften. Kulturnatten finder sted den 31. maj kl. 19-22.

Fri entre, fri parkering.

Kunstnergaarden
Samlingen i længerne er en unik kulturhistorisk spejling af forrige århundrede set gennem kunstneren Lars Carl Saltofte Larsens øjne. Han lod sig blandt andet stærkt inspirere af samtidens politiske, sociale og kulturelle strømninger og gav sit ofte indignerede aftryk gennem fortolkninger i forskellige materialer. Samlingen tæller skulpturer udført i træ, cement og mosaik, malerier, linoleumstryk og meget mere. Til kunstværkerne er knyttet mange anekdoter, som fortælles ved den guidede rundvisning kl. 21.00
Udstilling i Kulturhuset af Lise Juhl, Silke Faisst og Kathe Rasmussen.
Nyd en gratis kop kaffe og kage i Cafe Ellen, mens man kan se en billedkavalkade af Kunstnergaardens udvikling igennem årene.

Tersløse Kirke holder åben fra kl.19-22. Der vil hele aftenen være mulighed for at høre mere om kirken, tænde lys og finde ro til eftertanke og meditation.
Kl.19 optræder skuespiller Mette Maria Ahrenkiel og kirkens ene organist/pianist Malene Thastum med “En lille håndfuld sommer”: Tekster fra “Sommerbogen” af den finsk-svenske forfatter og billedkunstner Tove Jansson (Mumitroldenes “mor”) sat sammen med viser og klavermusik af bl.a. Edvard Grieg. Om “Sommerbogen”:
I sommerhalvåret lever Sophia og farmor lever på en lille ø, et godt og simpelt liv i pagt med naturens forunderlighed og stærke kræfter.
De oplever forårsstorme og sommerens komme, taler om dyr og planter, om tro og overtro, om de små og store spørgsmål i livet – en fin og ren fortrolighed mellem barnet og den gamle.

”Natkirke i Filadelfias kirke
Kom og opleve det stemningsfulde kirkerum. Kun oplyst af levende lys, stille musik og med forskellige stationer man kan besøge. Læs, lyt eller luk øjnene for en stund på kirkebænkene. Tænd et lys, skriv en bøn, tal med præsten eller få et vist ord med på vejen. Slut af med en kop kaffe. Alle er velkommen.”

Biblioteket holder denne aften bogsalg – kom og gør et godt kup. Du kan også være med i konkurrencen om en gavekurv, hvis du deltager i vores quiz. Mens du går rundt i biblioteket, kan du lytte til tonerne af klassiske koncerter mens du nyder en tår kaffe.

Lokalarkivet giver de, der ikke kan se udstillingen om nedlagte skoler i dagtimerne mulighed for at se dem her om aftenen. Desuden viser vi to film optaget af Ungdomsskolens filmhold i 70’erne:
Dels en film om ungdomsskolen det sidste år Bjarne Skov var leder, dels en filmatisering af gysernovellen: ”Abehånden”. Så var du ung i 70’erne, er der her et nostalgisk gensyn med din ungdom og kammerater dengang, dels kan du se byen, som den så ud dengang. Filmene vises kl. 21:00 i nr. 3

Tersløsegård viser sin udstilling om Ludvig Holberg og desuden kan du få en snak med en frivillig på Tersløsegård. Måske har du selv lyst til at blive frivillig.

Filadelfias Museum har kl. 20 højtlæsning af en patients beskrivelse af en ferietur i 1969. Desuden kan du se museets samlinger. Mellem Filadelfias Museum og Kirke kan du desuden risikere at møde en hemmelig gæst!

Foto: SDL