Onsdag havde Sorø sin første madsamling. Det er Pernille Martine Pedersen fra Kaffebar som står bag madsamling.dk i Sorø.

11 producenter havde leveret produkter, og de 9 var mødt personligt op for at tale med kunderne og give smagsprøver. (Peberdalsgaard – Bison, Petershave – grise/lam, Gårdagergård – kirsebær- og æblesaft/honning, Vinlauget Domaine Skovgård – hvid- og rosévin, Gårdbutikken Hyldemarken – kartofler/grønt/rabarber, Askvad Skovgård – grise, Kaffeværkstedet – kaffe, Gartneriet Pilely – krydderurter/blomster, Hønseriget Tokkeruplund – æg).

25 havde valgt at forudbestille varer, som de hver især gik rundt til de forskellige producenter og samlede sammen og fik en lille snak med producenten om de udleverede varer.

Madsamling fungerer på den måde, at man opretter sig som medlem. Det er helt uforpligtende og gratis. Sorø har i skrivende stund 150 medlemmer. Hver onsdag aften åbnes salget på madsamling.dk, og man kan købe sine produkter online på en samlet platform, hvor producenterne selv har lagt deres varer ind. Salget lukker igen mandag aften kl. 24 og onsdag afholdes så den fysiske madsamling, hvor producenter og kunder mødes som ved åbningen.

Varerne varierer alt efter sæson, og der kommer løbende nye producenter til og større udvalg af produkter. For Sorø ligger producenterne i gennemsnit 28 km fra madsamlingsstedet.

Du bliver medlem af madsamling Sorø lige her. Du kan følge med på facebooksiden her.