Med dobbelt guld ved San Fransisco Spirits Awards er CPH Vodka den nye stjerne på det danske vodkamarked, og nu er flasken også ankommet til Sorø. Du kan nu få en smagsprøve af den vindende vodka, når Butler Vin sammen med de to herrer, den lokale bokser Daniel Heinze og ejeren Dennis Jensen kommer til Sorø til et lille arrangement, fredag d. 29. juni kl. 16-18. 

Ja, Daniel alias bokseren – ham de fleste Soranere kender fra hans sportsgren, nemlig hans femårige bokseklub og samarbejde med SSP med at give unge bedre og sundere aktiviteter.

Der er selvfølgelig tale om den 30-årige Daniel Heinze, som er bosat i Sorø med hustru og datter. Daniel startede bokseklub i Sorø for fem år siden i samarbejde med ssp for at give unge i Sorø Kommune nogle sunde aktiviteter, og for kun 2,5 år siden blev han professionel bokser hos Mogens Palle og Brian Nielsen. Desværre er Daniel skadet på nuværende tidspunkt, hvilket har givet anledning til, at han leger med andre ideer. Nemlig vodkaen; CPH Vodka, som han indgik samarbejde med, sammen med sin gode ven, ejer og stifter, Dennis Jensen.

Daniel (tv) sammen med Mona fra Butler Vine og Dennis (th)

Dennis Jensen er 30 år gammel og bosat på Vesterbro, hvor virksomheden også drives fra. Hele konceptet er hjulpet frem af familie og venner, der bidrager på forskellig vis, men Dennis står selv for alle dele af virksomheden.

Virksomheden er startet som følge af mange års interesse og passion for kvalitetsspiritus, hvor kvaliteten har været en høj prioritering, både i forhold til smagsoplevelse og flaskens flotte design. Målsætningen har hele tiden været at lave et stærkt danskproduceret vodkabrand på danske råvarer, hvor smagen skulle være verdensklasse. Altså med et kraftigt udtryk, fed og karakterfuld mundfylde og en aromatisk krydret finish.

Det store ønske er at lave en Premium dansk vodka, som både smagsmæssigt og visuelt repræsenterer Danmark, som viser at det er muligt at lave en medaljevindende vodka, der ændrer på opfattelsen af hvad vodka er og kan være. Derfor tog Dennis chancen og deltog i San Fransisco World Spirits Competition 2018. Her vandt CpH vodkaflasken en double gold medal for sin smag i en blindtest, som betyder: Awarded to the very few entries that receive a Gold medal rating by all members of the judging panel; these are among the finest products in the world.

Læs også om produktet i denne artikel fra Børsen.

Fakta om vodkaen.
Ingredienserne er hvede, malt og byg. Designmæssigt har målet været at frembringe et enkelt skandinavisk udtryk. Alkoholprocenten er på 44 %. Vodkaen er destilleret 6 gange og er blevet koldfiltreret nænsomt. Det endelige produkt er resultatet af et tæt samarbejde mellem Dennis og et lille dansk destilleri (Braunstein). Produktionen er et begrænset oplag. Der laves 1200 flasker af gangen.

Læs mere på hjemmesiden.