Lørdag den 25. marts 2023 kl. 14- 17 inviterer Folkekulturværkstedet Broby Gamle Skole til en eftermiddag med viser og fællessang. I løbet af eftermiddagen bliver der budt på viser og sange af alle slags – fx frække sange, romantiske viser, gårdsang og sange fra ”De rejsende”. Viserne bliver præsenteret af sangere og musikere i forskellige aldre, flere af dem fra eller bosat i og omkring Sorø – alle har arbejdet med sangen som mundtlig tradition og samværsform i mange år.

Om de medvirkende og deres viser

Dennis og Grete Mogensen (Sorø):Gårdsange og ”sentimentale” viser, bl.a. fra ”De Rejsende”, ledsaget af guitar og ind i mellem skeer og sav.

Frederik Mensink, Thilde Fjord Madsen (Sorø og Vestjylland, bor nu i Alsted):Danske og nordiske viser og ballader, ofte akkompagneret af kontrabas eller tilsat et moderne ”tvist” med elektroniske virkemidler.

Dorte Munch Nielsen, Karen Povlsen og Rikke Sørensen (Odense/Nordjylland/København):Frække viser og andre gode historier – en blanding af traditionelle danske sange og (egne) oversættelser af fx irske eller skotske sange. Harmonika, guitar, violin og fløjte.

Sang løfter humøret og styrker oplevelsen af at høre til. Når vi synger sammen, skaber vi hurtigt et stærkt fællesskab. Samtidig er sang med til at vække minder og følelser – og sang er sammen med den mundtlige fortælletradition en vigtig del af vores fælles kulturelle arvegods. Musik og sang bliver ofte betragtet som noget, nogen optræder med og andre er tilskuere til. I Folkekulturværkstedet arbejder vi med udgangspunkt i, at man inviteres ind i et fællesskab, hvor alle deltager i samværet på tværs af alder og musikalske forudsætninger.

Folkekulturværkstedet Broby Gamle Skole ønsker med dette arrangement at demonstrere bredden i den danske sang- og visetradition, og der er mulighed for at lytte til og synge med på kendte og mindre kendte viser og sange.

Pris: 100 kr. inkl. kaffe og kringle – medlemmer 80 kr. Børn og unge er velkomne og deltager for halv pris.