På Café Tre Konger i Østergade indledes lørdag aften den 12. februar Sorøs vinterjazzprogram. Det sker med kvintetten ”Pepper Spray”, der hylder den legendariske barytonsaxofonist Pepper Adams (1930-86).

Orkestret består af barytonsaxofonisten Niels Oldin og den norske trompetist Lars Søberg Andersen foran en rytmetrio med Mads Søndergård, klaver, Jakob Roland, bas, og Andreas Fryland, trommer. Musikerne dykker ned i det skatkammer af numre, Pepper Adams har efterladt. Det er jazz i det krydsfelt mellem cool og bebop, som karakteriserede udviklingen igennem 1950’erne.

Niels Oldin, der bor i Tølløse, er en alsidig og farverig musiker, uddannet fra musikkonservatoriet i Den Haag, Holland, og siden ofte hørt både på københavnske jazzklubber og festivaler over det ganske land. Han behersker både alt- og tenorsaxen, men er mest udtryksfuld når han spiller på sin tunge barytonsax. Den norske trompetist Lars Søberg Andersen har bosat sig i Danmark, hvor han bl.a. har medvirket i Tivolis Bigband og Niels Jørgen Steens Monday Night orkester. De to blæsere bakkes fint op af den storspillende og humørfyldte Mads Søndergaard ved klaveret og de to solide rytmefolk Jakob Roland og Andreas Fryland på henholdsvis bas og trommer.

Lørdag den 12. februar kl. 19.00
Pepper Spray: Niels Oldin, barytonsax, Lars Søberg Andersen, trompet, Mads Søndergård, klaver, Jakob Roland, bas, og Andreas Fryland, trommer.
Café Tre Konger, Østergade 3, 4180 Sorø
Entré: 150 kr. eller 350 kr. inkl. menu fra kl. 17.30 – musikstart kl. ca. 19.00
Reservation: tlf. 5783 4114, e-mail: britt@cafetrekonger.dk

Se hele programmet for vinterjazzen i Sorø på soroejazz.dk 

Foto: ABW