Kom op at flyve med Sorø Kommune

En tur i luftballon, billetter til Bruce Springsteen-koncert eller en iPhone. Det kan du vinde hvis du tilmelder sig Digital Post inden 15. juni i år.

Hvis du bor i Sorø Kommune modtager du en af de nærmeste dage en højst usædvanlig invitation fra Sorø Kommune.

Kommunen har nemlig udskrevet en konkurrence, hvor man blandt andet kan vinde en tur i luftballon, en iPad, iPhone eller billetter til Bruce Springsteen-koncert. For at være med i konkurrencen skal man tilmelde sig Digital Post, og dermed sige ja til at kommunikere elektronisk med kommunen.

Nemmere for dig – billigere for kommunen

Digital Post er en sikker elektronisk postkasse hvor man kan kommunikere elektronisk med det offentlige. Det betyder at man kan maile med sin kommune, og at man har al sin korrespondance med kommunen samlet ét sted. Det giver fleksibilitet, overblik og hurtigere sagsbehandling.

For kommunen handler det også om at spare penge. På papir, kuverter og porto. Borgmester Ivan Hansen siger: ”Hvis alle borgere i Sorø Kommune tilmelder sig Digital Post, kan vi spare over 1 mio. kroner om året. De fleste vil nok give mig ret i at vi som kommune kan bruge pengene bedre end på papir og porto.”

Præmierne i konkurrencen er sponsoreret af KMD. Vinderne har dog også mulighed for at vælge at donere præmiebeløbet til en lokal forening eller en humanitær organisation.


Hvad er Digital Post?

Digital Post er en overbygning til e-Boks. Det er en sikker elektronisk postkasse, hvor man kan kommunikere elektronisk med det offentlige. Med Digital Post kan man maile med sin kommune, og at man har al sin korrespondance med kommunen samlet ét sted, præcis lige som størstedelen af danskerne i dag har samlet deres papirer fra forsikringsselskaber og banker mv. i e-Boks.

Hvorfor ikke bare sende en e-mail?

Når Digital Post overhovedet er nødvendig skyldes det hensynet til borgernes persondata. Datasikkerhedsmæssigt svarer en almindelig e-mail til at sende et åbent postkort, derfor må kommunen ikke bruge almindelig mail til henvendelser der indeholder personfølsomme oplysninger som for eksempel et CPR-nummer.

Hvordan deltager man i konkurrencen?

Borgere i Sorø Kommune som er over 15 år kan deltage i konkurrencen, hvis de tilmelder sig Digital Post. Borgere som allerede har tilmeldt sig Digital Post har også mulighed for at deltage i konkurrencen. Ansatte i Sorø Kommune og KMD og deres husstand kan ikke deltage i konkurrencen.

Konkurrencen

Præmierne i konkurrencen er sponsoreret af it-virksomheden KMD som Sorø Kommune samarbejder med om digitalisering af borgerserviceområdet. Vinderne har også mulighed for at vælge at donere præmiebeløbet til en lokal forening eller en humanitær organisation.

Digital Post i Sorø Kommune

23.000 Sorø-borgere kan få Digital Post – 25 % er allerede tilmeldt.

Hvis alle Sorø-borgerne benytter Digital Post spares der årligt over 1 mio. kroner.