Det handler faktisk ikke om at vinde…

Selvom man bliver nummer næstsidst til en konkurrencen, kan man ifølge 17-årige Jonas Vilstrup Hansen fra Sorø Gymnastikefterskole, godt have haft en vildt fed oplevelse.

Foto: Sorø Gymnastikefterskole

Torsdag og fredag var Sorø Gymnastikefterskoles gymnastiklinjer til danmarksmesterskaber i grandprixgymnastik og teamgym, resultaterne var lidt blandede for de forskellige hold, men oplevelsen, var alle enige om, var det hele værd.

I fredags var gymnastiklærer Johannes Juulsgaard sammen med Sorø Gymnastikefteskoles tre teamgymhold til danmarksmesterskaberne i teamgym i Randers. En lang dag der startede allerede klokken ni om morgenen for det første hold.

Dagen før havde efterskolens to grandprixhold været i Vesterlund i Jylland til dm for deres gymnastikgenre.

Grandprixkonkurrencen er ikke så stor som teamgymkonkurrencen, men de to Sorøhold havde en god dag og blev placeret som nummer fem og nummer ni i deres rækker.

Til dm i teamgym deltager mange gymnastikefterskoler og og der er kæmpe forskel på niveauet.

– For gymnasterne er det kulminationen på hele skoleårets træning, når de står til dm, fortæller Johannes Juulsgaard.

Foto: Sorø Gymnastikefterskole

Han roser drengeholdet, der har trænet begrænset, men alligevel udviklet sig voldsomt. Drengeholdet blev nummer næstsidst i A-rækkens 2. division, men placeringen er irrelevant, mener han.

– Drengene har haft en god oplevelse og de har fået en god fornemmelse for teamgym, forklarer han. Han glæder sig dog alligevel til næste skoleår, hvor der bliver mulighed for at trænere mere, da der bliver indlagt mere tid til linjefagene.

At placeringen ikke er vigtig, er tydelig, når man ser og hører Jonas Vilstrup Hansen fra drengeholdet og Emma Reimer fra et af pigeholdene.

Jonas har aldrig lavet konkurrencegymnastik før, så dm i teamgym er hans første rigtige konkurrence. Lige efter konkurrencen fortæller han glædestrålende, hvor stor en oplevelse det var.

– Vi stod alle og rystede inden det første spring. Adrenalinen pumpede og der er fokus på dig. Det er helt anderledes end en opvisning, griner han.

Drengene vidste godt at de ikke havde medaljechancer, men de havde tre målsætninger for dagen, som de fik opfyldt:

– Vi ville have mere end 28 point, vi ville ikke blive sidst og vi ville slå Gunslevholm Idrætsefterskole og det lykkedes altsammen, siger Jonas tilfreds.

Foto: Sorø Gymnastikefterskole

Pigerne havde et hold i B-rækken og et i A-rækkens 1. division, begge hold klarede sig flot. Holdet i 1. division havde håbet på at komme i nærheden af medaljer, men sloges med lidt skader, så de vidste godt, at det nok ikke var muligt.

– Vi vidste, vi ikke kunne præstere 100 procent, så vi gik efter at få en fed oplevelse og nyde det. Men man vil selvfølgelig altid gerne have medaljer, når man tager til konkurrence, fortæller Emma Reimer.

At pigerne nød det til fulde, var tydeligt at se, da de var på gulvet, hvor pigerne strålede og leverede en meget flot rytmisk serie. Og selvom de blev henvist til sjettepladsen, var der ikke mange point op til medaljepladserne.

TeamGym-konkurrencen er godt for holdsammenhold og modenhed som giver eleverne ansvar for deres egen træning. Vi lærer vores elever, at præstere det de kan og at alle ikke altid får 12 i alting, men oplevelser vil helt sikkert give dem endnu mere blod på tanden… Det bliver fantastisk godt og se hvad fremtiden med flere træningstimer…

Foto: Sorø Gymnastikefterskole