Af Rolf Clausen, borgmesterkandidat for Venstre. 

Rolf Clausen. Foto: Venstre Sorø

Med det budget vi har lagt for det kommende år, så lægger vi 1,1 mio. kr. til at ændre overgangen fra vuggestue og dagpleje til børnehaven fra de nuværende 2,10 til 3 år. Det har været et stort ønske fra forældre og medarbejdere og det har vi lyttet til.

Langt de fleste er rigtig godt tilfredse med vores pasningstilbud om det så er i vores dagpleje/vuggestue eller børnehaver. Jeg er rigtig godt klar over, at alle vores dygtige medarbejdere har nok at se til i det daglige. De skal have stor ros for det store og fagligt dygtige stykke arbejde de gør hver eneste dag.

Noget af det vi ved er, at den tidlige indsats og de kræfter der bliver brugt ansigt til ansigt er givet godt ud. Således er de kræfter langt mere effektfulde i barnets tidlige år end senere i skoleforløbet. Så det vil vi sætte mere fokus på.

Der er mange faktorer, der betyder noget i et pasningstilbud eksempelvis for en tilflyttet børnefamilie. Vi har valgt at holde antallet af faste lukkedage på et absolut minimum. Når vi ser os omkring, så er der andre kommuner hvor der er op mod 20 faste lukkedage.