Sorø er en dejlig by i Midtsjælland, og har rigtig meget at byde på, hvis du ønsker at flytte hertil. Med sine næsten 8.000 indbyggere har Sorø et rigt fællesskab og en hel masse kultur. Derfor vil Sorø være et oplagt sted til dig, der ønsker at bo i fredelige omgivelser.

Står du og skal købe nyt hus i Sorø, er det vigtigt, at du er opmærksom på husets stand og isolering. Isolering og varme kan nemlig få en stor betydning for dine varmeregninger. Hos Osmedhus.dk kan du læse mere om forskellige metoder til isolering og meget andet.

Udskift dit oliefyr

Lunt og godt. Foto: ABW

Hvis du står og har købt et nyt hus med et oliefyr, burde du måske søge andre alternativer. Oliefyret er nemlig både miljøbelastende og kan give dig nogle store varmeregninger. Det er derfor en god idé at søge efter nogle alternative varmekilder. Inden du investerer i andre former for varmekilder, er det vigtigt at du tjekker husets isolering. Det er vigtigt, da du ellers ville kunne oplever problemer med at få huset varmet ordenligt op. Dette kan ske, da et oliefyr har en højere fremløbstemperatur end en varmepumpe, og du vil derfor ikke opleve dette problem, hvis huset har et oliefyr. Dette resulterer dog også i, at dine varmeregninger bliver dyrere, da det er mere energikrævende.

En varmepumpe vil derfor være en god investering for dig, der ønsker en lavere varmeregning og en mere miljøbevidst varmekilde. Find testvinderen her.

Varmepumpe – luft-vand

Der findes to former for varmepumper. Det ene er luft til vand-varmepumpen. Dette er en af de billigste løsninger indenfor varmekilder. Selve varmepumpen fungerer således, at den udnytter luftens varmeenergi. Processen minder lidt om et køleskab, hvor man også trækker varmen ud af luften, og på den måde kan den opvarme både din bolig og dit brugsvand. En sådan varmepumpe koster fra 90.000 kr. både at købe og installere. Dette kan godt lyde en smule dyrt, men du vil til gengæld kunne reducere helt op til 60% af dine varmeregninger.

Derudover har dit hus også mulighed for at stige én til to klasser på skalaen over energimærkninger, som både er godt for miljøet, og gør huset mere attraktivt, hvis du en dag ønsker at sælge det igen.

Varmepumpe – luft-luft

Ligesom luft til vand-varmepumpen, udnytter luft til luft-varmepumpen energien i luften udenfor, som den derefter omdanner til varm luft og blæser det rundt i din bolig. Dette er derfor ideelt, hvis du har et mindre hus eller et sommerhus med elvarme. Denne varmepumpe består af to dele, en udendørsdel og en indendørsdel. Derfor vil varmepumpen give mest varme i det rum, den er placeret i, men hvis husets er mindre og du holde dørene åbne, vil varmen godt kunne nå ud til hele boligen.

Hvis du ikke synes, den opvarmer din bolig godt nok, vil det være muligt at bruge et ventilationsanlæg med fordelingskanaler rundt i de forskellige rum. En sådan varmepumpe koster fra 15.000 kr. inklusiv montering. Den er billigere end en luft til vand-varmepumpe, da den ikke opvarmer dit vand. Her vil du også kunne nedsætte dine varmeregninger med op til 60%.