Søndag den 3. november går Dansk Flygtningehjælp for verdens flygtninge. Og de håber, at du vil gå sammen med dem eller tage godt imod indsamlerne, når de kommer til din dør.

En rohingya far bærer sit barn, mens de krydser grænsen til Bangladesh fra Myanmar. Omkring én million rohingyaer er flygtet til Bangladesh, siden konflikten begyndte i 2017. Foto: K M Asad/LightRocket via Getty Images.

I år samles der ind til at give mennesker på flugt tag over hovedet. For alle mennesker har brug for et hjem. Om det består af mursten, plastik, ler, blik eller bambus. Om det er et hus, hytte, skur eller telt. Alle mennesker har brug for et hjem for at overleve. Og alle mennesker har brug for et sted, der er deres, og hvor de hører til.

For 218 kroner kan Dansk Flygtningehjælp give en familie udstyr til midlertidigt tag over hovedet. Det består af en presenning, 50 meter reb, 20 meter stålwire og 20 bambusstænger.

Aldrig før har så mange mennesker været på flugt fra deres hjem. Tæt på 70 millioner mennesker er flygtet fra bomber, sult eller overgreb. Halvdelen er børn, som burde gå i skole, lege og uddanne sig, men som i stedet bliver traumatiseret og får frataget deres tryghed og retten til bare at være børn. Tallene er så høje, at de synes umulige at begribe, og menneskeskæbnerne så langt væk, at de kan være svære at mærke.

Men én dag om året går tusindvis af danskere på gaden og viser deres medfølelse og solidaritet. Én dag om året samler vi i Danmark ind til mennesker i nød og viser, at vi er der for dem. Én dag om året insisterer Dansk Flygtningehjælp på at hjælpe verdens mest udsatte mennesker, selvom de befinder sig tusinder af kilometer væk.

Du kan melde dig som indsamler hos Dansk Flygtningehjælp eller hos de lokale koordinatorer:

Sorø: Lene Jønsson , Mob.: 52557180, mlenejoensson@gmail.com
Dianalund Henrik Nørgaard, Mob.: 30519690, salat@post5.tele.dk
Stenlille: Linda Nielsen, Mob: 29822027, linn@soroe.dk