Af Natasja Liljenholt Carentius, Ungejournalister

Klokken var lidt i halv 2 på den sidste fredag i september, da vi mødtes med politikere og ansatte fra Frivilligcenter Sorø. Vi skulle ud for at hylde de frivillige i Sorø kommune, dog ikke på en måde som vi ungejournalister er vant til. I år, der skulle vi køre rundt i en bus, hvor vi kom ud til hhv. Ruds Vedby, Dianalund og Stenlille, og det var her vi mødte de frivillige.

Da klokken var lige omkring halv 2, begyndte bussen at trille mod Ruds Vedby. Da vi nåede til Ruds Vedby, der blev vi mødt af en rød løber, og omkring 35 frivillige fra Ruds Vedby. Dette var dog ikke det fulde antal, da frivillighedspriserne også blev overrakt i Ruds Vedby.

I alt, da vi sad spændte og ventede på at finde ud af hvem der vandt, var vi omkring 60 mennesker. Disse 60 mennesker var med til at hylde alle de frivillige, men specielt give store klapsalver til både Mette Abrahamsen, der vandt den individuelle pris, og Alsidige kvinder i Dianalund, som vandt den kollektive pris.

Efter vi havde givet dem en helt masse klapsalver og lykønskninger, så skulle bussen videre. Vi ankom til Dianalund kort tid efter, hvor vi igen blev mødt af en masse frivillige. Efter bollerne var smurt, og kaffen hældt i kopperne, så gik runden ellers rundt, hvor vi hørte hvem alle de frivillige var, og hvad de lavede. Den måde, som frivillig fredag blev holdt på i år, gav et meget større indblik i hvad de frivillige lavede, i stedet for at man kun lige taler med sidemanden, som man kender i forvejen.

Tiden fløj afsted, og lige så hurtigt som vi var ankommet, lige så hurtigt skulle vi videre. Endnu engang satte vi os ud i bussen, og trillede afsted mod Stenlille, som også var aftenens sidste stop. Som vi havde oplevet det både i Ruds Vedby og Dianalund, blev vi atter modtaget af en masse frivillige. Igen startede introduktionsrunden op, men da det jo var aftenens sidste stop, så blev der uddybet på en helt anden måde end Ruds Vedby og Dianalund. Efter vi hørte om det spændende arbejde de frivillige lavede, sluttede vi af med en sandwich og snak ved bordene. En god afslutning på en fantastisk dag, som har været med til at hylde de frivillige i Sorø kommune.

Ungejournalister stod klar ved den røde løber, da priserne blev uddelt tilbage i 2019. Foto: SDL