I disse dage deltager 24 elever fra 8. og 9. klasse i en Masterclass i tysk i Ung Sorø i selskab med underviserne Matthias Groth og Trine Hedegaard.

Der knokles med de tyske verber. Foto: Sorø Kommune.

Det skriver Sorø Kommune til Dit Sorø.

Eleverne er udvalgt fra Sorø Kommunes folkeskoler, fordi de har lyst til at blive dygtigere til tysk og udviser et særligt engagement i tyskundervisningen på deres egen skole.

Der stilles krav til talenterne – de skal mestre bl.a. bøjningen af udsagnsordene sein, haben og werden i nutid og datid samt kasus i nominativ og akkusativ for der, die og das.

Fiktiv rejse – og rigtig studietur
Masterclassen har fokus på færdigheder, viden og kultur.

Gennem arbejdet med tysk sprog og en fiktiv rejse til Berlin opnår talenterne større kompetence til at kommunikere på tysk og indsigt i kulturelle, historiske og samfundsmæssige forhold i Tyskland.

I løbet af det nye år får talenterne desuden mulighed for at deltage i en studietur til Nordtyskland.

Job i Tyskland
Talenterne skal blandt andet undersøge og holde oplæg om et firma i Tyskland. En række tyske firmaer søger nye medarbejdere, og derfor skal talenterne agere ansat og skrive en jobannonce samt skrive en ansøgning til et job i Tyskland.

Vigtigt sprog for erhvervslivet
Camilla Ledsgaard Jensen, Ung Sorø, har været med til at udvikle masterclass-forløbet. Hun siger:

“Tysk er et vigtigt sprog for erhvervslivet, men der er langt mellem de unge, som gider knokle for at lære sproget. Det kræver både tid og disciplin at lære tysk. Men talenterne på vores masterclass har både disciplinen og motivationen, så jeg tænker, at erhvervslivet må juble over de unges tyskinteresse.”

Ung Sorøs masterclass løber af stablen i uge 47 og 48.