soro husholdningsskoleSorø Fri Fagskole
Holbergsvej 7
4180 Sorø
Tlf. 57 83 01 02
mail@shskole.dk

Følg Sorø Fri Fagskole på Facebook

Kontorets åbningstider
Kl. 09.00 – 16.00
Døgnbemanding på vagttelefon 57 83 01 02

En moden skolebygning huser en ung skole
Du er kommet til Sorø og vil besøge Sorø Fri Fagskole, så du kører enten ad Absalonsgade eller Ingemannsvej og drejer ned ad Holbergsvej. Som du kan høre, er du i en by, som har omfattet nogle af de største navne i dansk historie. Og når du har stillet bilen eller cyklen og har spadseret hen til nummer syv på Holbergsvej, står du udenfor en smuk klassisk bygning. Her blev der engang kælet for arkitekturen. Men – tænker du måske – er dette hjemstedet for en af Sjællands mest moderne og kreative kostskoler, som samtidig er Danmarks ældste husholdningsskole?

Men jo, du er kommet til det rette sted, og det kan du både se, høre og fornemme både omkring og i skolen. Her møder du den danske, kreative ungdom i gang med at videreuddanne sig. Her er liv og godt humør, og du bliver mødt med store smil og hjælpsomhed fra ivrigt gestikulerende elever og engagerede lærere.

Sorø Husholdningsskole skiftede i september 2015 navn til Sorø Fri Fagskole, fordi det er svært for moderne unge mennesker at forholde sig til begrebet “husholdningsskole”. Inden da var fagområdet af Folketinget udvidet fra husholdning og håndarbejde til også at omfatte tekniske og håndværksmæssige fag. Spidskompetencerne i Sorø er dog fortsat husholdning og håndarbejde – i overensstemmelse med tidens tendenser kaldet “gastronomi og design”.

shskole gastroPersonlig udvikling
Skolen er en kostskole, og det vil sige, at alle de knap 80 elever bor på skolen. De bor sammen normalt to og to på de moderne værelser, og de kan udfolde sig socialt og fagligt sammen eller i mindre grupper.

Et ophold på Sorø Fri Fagskole er baseret på de fag, der læses, men i lige så høj grad den personlige udvikling af den enkelte elev i det sociale samvær og i samspillet med Sorø By under opholdet.

Her er et udpluk af de fag, der kan læses på skolen:

  • Eleven kan blive udrustet til at tage 10. klasse på skolen.
  • Det er muligt at følge tilvalgsfag inden for gastronomi og design.
  • På Job&Liv kan eleven styrke de boglige og praktiske færdigheder i et STU-forløb (Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse).

Om sit valg fortæller Lucas Terreni: “Jeg tager min 10. klasse med Gastronomi som tilvalg. Her kan jeg udfolde mig mest. Og være mest kreativ. Man kan bare være sig selv og lære en hel masse.”

shskole designEleverne skaber nyt – i klassen, på skolen og i byen
Skolen er kendt for at være helt fremme både med undervisningsmiljøet og omkring alt det, der i øvrigt er vigtigt for en moderne kostskoleelev.

Det er ikke så længe siden, at skolen med stolthed og festivitas med taler, sang, musik, og ikke mindst servering af elevernes egne gastronomiske kreationer, indviede de helt nye lokaler til kreative fag og fitness.

Er du Soraner eller på besøg i Sorø, kan du ofte møde en glad gruppe elever fra skolen i bybilledet, på lokale messer, fritidstilbud og kreative events. Sorø Fri Fagskole er kendt for at sætte sit præg overalt, hvor elever og lærere vælger at være aktive og kreative.

På sociale medier – ja, naturligvis
Som en moderne undervisningsinstitution og som et lærende fællesskab er Sorø Fri Fagskole naturligvis på den digitale motorvej: Synes godt om skolens Facebook-side, så er du opdateret på alt det, der sker.


sølvpartner

Del på sociale medier