Professionshøjskolen Absalon 
Slagelsevej 7
4180 Sorø
72 48 10 00

Professionshøjskolen Absalon på Facebook 

Campus Sorø
Slagelsevej 70-74
4180 Sorø
72 48 33 01
ernaeringogsundhed@pha.dk

Kantinen Ankerhus på Facebook 

Tradition og fornyelse
Sorø blev grundlagt som uddannelsesby i år 1142, da stormanden Asser Rig fik bygget et benediktinerkloster for munke. I 1586 lod Frederik 2. bygge en kostskole for borgerskabets og adelens drenge, der senere skulle blive til Sorø Akademi. I 2009 blev Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter, Science Center Sorø, indviet som aktivitetscenter for unge naturvidenskabelige talenter.

Professionshøjskolen Absalon er endnu et skud på stammen, der gør at Sorø med rette kan markere sig som netop “uddannelsesby”. I august 2017 skiftede skolen tidligere kendt som University College Sjælland navn, opkaldt efter Asser Rigs søn, biskop Absalon, der som bekendt ligger begravet i klosterkirken. Med navneskiftet fik skolen et nyt grafisk udtryk, der står i flot moderne kontrast til den middelalderlige format, der er over i navnet.

Professionshøjskolen har en lang række uddannelsessteder i Region Sjælland, og gennemfører man sin uddannelse her, kan man smykke sig med titler som lærer, pædagog, socialrådgiver, sygeplejerske, fysioterapeut.

Hjerterum
Blandt soranere kendes uddannelsesstedet nok bedst som Ankerhus, der blev grundlagt i 1902 af Magdalene Lauridsen. Hun startede i 1895 Danmarks første husholdningsskole, der hurtig blev en succes og fik egne lokaler. Magdalene ønskede, at de uddannede lærerinder skulle kende til forholdene i landhusholdninger og fik derfor etableret et stort haveanlæg ved Ankerhus, modelleret efter sin jyske barndomshave.

Som så mange andre iværksættere var Magdalene Lauridsen stærkt socialt engageret, og hun indrettede et lokale, “Hjerterummet”, hvor landevejens farende svende altid var sikre på et måltid mad.

Magdalene ligger begravet fra Pedersborg kirke, hvorfra der er udsigt ud over den smukke Pedersborg sø med Ankerhus i baggrunden.

I dag er det utvivlsomt Ankerhus’ kantine, der udgør hjerterummet på Ankerhus. Her er det uformelle samlingspunkt, hvor det gode studiemiljø udfolder sig.

Optagelse og kollegie
Ønsker du at blive optaget på skolen, får du her svar på de spørgsmål du måtte have om adgangskrav, adgangskvotienter, ledige pladser, SU og meget mere.

Vores sølvpartner, Professionshøjskolen Absalon råder over kollegieværelser på Ankerhus. De studerende, der er heldige at få plads her, kan nyde godt af værelser på 10 m2 med fælles bad og køkken og toilet.