Tirsdag d. 2. juni 2020 gik badesæsonen officielt i gang i Sorø, idet Friluftsrådet og Sorø Kommune hejste badepunktsflagene ved kommunens tre officielle badestrande ved henholdsvis Frederikskilde Strand ved Tystrup Sø og to steder ved Sorø Sø, nemlig ved Skjolden og ved Parnas.

Sorø Kommune har søgt om og fået tilladelse til at hejse Badepunkt flaget de 3 steder, og sikrer dermed at strandene har en fremragende badevandskvalitet, badesikkerhed og nødvendige basisfaciliteter Samtidig indikerer Badepunkt flaget, at der findes særlige friluftsoplevelser, eller andre typer oplevelser nær badestedet.

Det var Friluftsrådet Sydvestsjælland ved Rolf Lehrmann som overdrog flaget til Sorø Kommune, repræsenteret ved formand for Teknik- og miljøudvalget, Jens Nygaard.

Se Rolf Lehrmanns billeder og tale her:

 

TMU formand Jens Nygaard blev interviewet efterfølgende til Kongskilde Naturcenter. Foto: Rolf Lehrmann
Frederikskildes udløb på Frederikskoilde Strand. Foto: Rolf Lehrmann
P.g.a. risiko for spredning af corona-virus var der kun få deltagere til hejsning af Badepunkt flaget ved Frederikskilde Strand, herunder TMU formand Jens Nygaard (1. fra venstre), repræsentant for Friluftsrådet Sydvestsjælland Rolf Lehrmann, (i midten, og naturvejleder Signe Friis Jørgensen (1. fra højre) samt medlemmer af Kongskilde Naturcenters Frivilliggruppe. Foto: Rolf Lehrmann
Der var ikke meget vind til Badepunkt flaget. Foto: Rolf Lehrmann

Badepunkt hejsetale 2020 – Frederikskilde

På vegne af Friluftsrådet vil jeg gerne sige velkommen til den lille sluttede kreds som skal være sammen om at hejse Badepunkt flaget her i 2020.

Jeg er meget glad for at kunne deltage i denne begivenhed på vegne af Friluftsrådet Sydvestsjælland og samtidig synliggøre det arbejde der foregår i kommunen og i Friluftsrådet med natur og friluftsmuligheder.

Det er nu 2 år siden, at Badepunkt ordningen blev lanceret. At starte en ny certificering og gøre det til et velkendt mærke, er selvfølgelig noget der tager tid. Men allerede i år – kun 2 år efter starten – er vi oppe på 39 Badepunkter rundt om i Danmark. Det er flot og jeg ser frem til, at man i løbet af de kommende år vil kunne se endnu flere Badepunkt flag flagre i sommervinden.

På Badepunkter er de besøgende sikret fremragende badevandskvalitet, badesikkerhed og nødvendige basisfaciliteter såsom adgang til toiletter og affaldsløsninger i nærheden. Der er dermed fokus på de mest væsentlige elementer af en god badeoplevelse. Men herudover kan Badepunkt flaget også indikere, at der findes særlige friluftsoplevelser, eller andre typer oplevelser nær badestedet.

I dag hejser vi jo Badepunkt flaget under nogle meget særlige omstændigheder. Mange danskere vil i år, på grund af Corona, tilbringe deres ferie herhjemme i Danmark i stedet for under sydens sol. Derfor er det godt, at vi gennem Badepunkt kan vise danskerne, at der findes masser af fantastiske badesteder med tilhørende oplevelser, som de kan nyde herhjemme – og at der er badesteder og plads nok til, at vi kan holde god afstand og passe på hinanden.

Det glæder mig at Sorø kommune i år hejser Badepunkt flaget ved såvel Frederikskilde Strand som ved Sorø Sø. Jeg er sikker på at rigtig mange borgere vil få stor glæde af de oplevelser som kommunen byder på, og jeg ser frem til at følge Badepunktet i løbet af sæsonen.

Jeg har selv badet i Sorø Sø her til morgen og det var bare dejligt.

Til sidst vil jeg blot ønske jer alle en rigtig god badesæson – nyd det, men husk at passe på hinanden!

Rolf Lehrmann, Friluftsrådet Sydvestsjælland, 2. juni 2020

Del på sociale medier