Denne koncert præsenterer tre formidable musikere, der hver for sig hører til det absolut ypperste på den danske jazzscene. Så der er en enestående oplevelse i vente, når de nu slår sig sammen og giver koncert under Sorø Jazzfestivalen. Det sker onsdag den 23. juli kl. 19.00 på Kulturcafé Ludvig.

Sangerinden Sinne Eeg er en i særklasse suveræn jazzsangerinde. Hendes fuldtonede sensitive stemme og sikre sceneoptræden har betaget en stadigt voksende fanskare langt ud over de dedikerede jazzentusiasters verden. Sin enestående musikalske spændvidde har hun vist på en stribe cd-albums med så forskellig underlægning som Radiosymfoniorkestret, DR Big Bandet og det klassiske jazzformat. Belønning af talentet har det ikke skortet på, for Sinne Eeg har på få år vundet både ”Årets Vokaljazzudgivelse”, ”Dansk Radio Jazz Award” og den prestigiøse ”Ben Webster Pris”. Som sangerinde er hun påvirket af forbilleder som Nancy Wilson, Betty Carter og Sarah Vaughan. Hendes stemme indeholder også en meget personlig og distinkt skandinavisk melankoli.

Sinne Eeg
Sinne Eeg

Pianisten Thomas Clausen er af den gamle jazzgarde, som har spillet med Dexter Gordon, Eddie ”Lockjaw” Davis, Ben Webster, Joe Henderson, Lee Konitz, Dizzy Gillespie og mange andre af de store navne, der i 1970’erne gjorde København til et jazzmekka. Siden var han i selskab med jævnaldrende kolleger som Bo Stief og Palle Mikkelborg forrest i de følgende tiårs fornyelser med bl.a. bandet ”Entrance” og suiten ”Aura”, som blev fastholdt på et album med selveste Miles Davis som solist. Thomas Clausens respektindgydende karriere berettiger titlen som den væsentligste danske jazzpianist. Han evner at formidle skønheden i musikken med en kunstnerisk indlevelse som er få beskåret.

Bassisten Jimmi Roger Pedersen var med på det københavnske Rytmekonservatoriums allerførste årgang i 1986 med legendariske Niels-Henning Ørsted-Pedersen som lærer. Siden drog han til udlandet, turnerede rundt gennem 15 år og opnåede at blive fast mand hos stjerner som Horace Parlan, Lee Konitz og Benny Bailey. I 2009 blev Jimmi Roger i USA nomineret som den bedste soloinstrumentalist ved verdens største award ”JPF Music Awards.” Nu er han bosat i Sorø, hvor han navnlig arbejder med solokoncerter og kompositioner. Han er præsident for det europæiske kontrabasselskab og var i 2012 kunstnerisk leder af den store bas-biennale på Operaen i København. Sidste år etablerede han sin egen musikcafé ”KaffeKontra” i hjertet af København. I 2014 er han valgt som formand for Det Danske Basselskab.

Onsdag 23. juli kl. 19.00

Sinne Eeg, vokal, Thomas Clausen, klaver, og Jimmi Roger Pedersen, bas.

KULTURCAFÉ LUDVIG, Ingemannsvej 5, 4180 Sorø

Entré: 50 kr. Billetsalg ved døren. Evt. reservation: tlf. 20 68 65 25 efter kl. 18 eller på e-mail: susanne.colbe@kulturcafeludvig.dk