Tak for festival – til efteråret rykker herrerne ind på scenen

Årets sommerjazzuge i Sorø er for fulde huse spillet færdig. Nu er to livlige herrevokalister på vej: Kom og lyt til Søren Lampe søndag den 30. september og Mads Mathias torsdag den 6. december

D’herrer Mads Mathias (til venstre) og Søren Lampe.

Foto: ABW

Det nærmest myldrer med begavede og originale danske jazzsangerinder. Men herrevokalister ? Dem er der langt imellem. Blandt de fåtallige danske jazzsangere lyser den elegante, midaldrende hr. Søren Lampe op som manden, der blødt og tilbagelænet mestrer klassikerne fra den store amerikanske sangbog – og såmænd også den hjemlige højskolesangbog. Mellem de udgivelser, der er fulgt efter hans pladedebut i 2007, er albummet ”Jazz på danska” med swingende fortolkninger af den danske sangskat. Søndag den 30. september kommer han og synger på Sorø Kunstmuseum.

Mads Mathias er en lidt yngre kollega, der med sin hæse stemme og inciterende sceneoptræden har betaget et stort publikum siden han for seks år siden med brask og bram trådte ind på scenen, kåret som Årets Nye Jazznavn. Han har indspillet med DR Big Bandet, turneret med sit muntre band Six City Stompers i hele Europa og givet koncerter i Tivoli og i Royal Albert Hall. Undervejs har han udviklet sin sang til en sprød, personlig stil, kendetegnet ved humor og medrivende spilleglæde. Og så spiller han også saxofon. Torsdag den 6. december giver han koncert på Sorø Kunstmuseum.

Søndag 30. september 2018 kl. 13.30
Søren Lampe kvartet: Søren Lampe, vokal, Søren Møller, piano, Thomas Ovesen, bas, og Janus Templeton, trommer.
SORØ KUNSTMUSEUM, Storgade 9, 4180 Sorø
Entré: 165 kr. (medlemspris: 150 kr.) inkluderer entré til kunstmuseet. Tilbud om frokost for 135 kr. incl. et glas vin (frokost inkluderer IKKE entré til koncerten).
Reservation: butik@sorokunstmuseum.dk eller tlf: 57 83 22 29

Torsdag 6. december 2018 kl. 19.00
Mads Mathias trio: Mads Mathias, vokal og sax, Martin Schack, hammondorgel, og Janus Templeton, trommer.
SORØ KUNSTMUSEUM, Storgade 9, 4180 Sorø
Entré: 185 kr. (medlemspris: 170 kr.) inkluderer entré til kunstmuseet .Tilbud om menu for 150 kr. incl. et glas vin (menu inkluderer IKKE entré til koncerten).
Reservation: butik@sorokunstmuseum.dk eller tlf: 57 83 22 29

Se også: https://www.soroejazz.dk/