Elitesvømmeren Silas Lykke fra Sorø har i mange år kæmpet for at komme til tops og i en alder af blot 15 år, er han blevet tilbudt et svømme scholarship for Englands bedste svømmeklub samt et ophold på en af landets bedste skoler.

Det har krævet hårdt arbejde at komme dertil, hvor Silas er i dag. Det kræver, at man konstant har fokus på målet og altid tænker træning først.

Det er ikke altid lige let, da pigerne er søde, og festerne bliver sjovere, altid at skulle træffe træningsvalget. Det har også krævet en stor indsats at stå op klokken 5 for at nå morgentræningen, klare sig godt i skolen for så at skulle træne igen efter skole. Der har været mange ofre, men for Silas har det været det hele værd.

For Silas har altid elsket at svømme og vidst, at han gerne ville have en international karriere. Derfor undersøgte han de bedste skoler og muligheden for at træne med de bedste. Han fandt tre steder, hvor han gerne ville søge: USA, Canada og England.

Man optages kun, hvis trænerne er overbevisende omkring ens potentiale, og at man har talent for internationale stævner, samt hvis ens karakter er over middel. Drømmen var at komme til England og efter flere måneders tests og prøver på Plymouth Collage, blev Silas tilbudt et scholarship, hvor han fra september skal repræsentere svømmeklubben Plymouth Leander, der ligger nummer et i England.

– Det er helt vildt. De har udtaget mig, fordi de ser et stort potentiale i mig som svømmer og i mit talent. De er overbeviste om, at jeg med min fysiske form og mit mentale fokus kan gå hele vejen, siger Silas Lykke.

Følg med i hans spændende rejse her.

Foto: Silas Lykke