Kohler & Campbell skal ikke hvile længe

Efter succeskoncert 14. maj er Sorø Kunstmuseum parat til at bære nye skønne klange frem til sommerens jazzfestival i juli.

Dejligt flygel, super forplejning og sikken et fremmøde. Det er vist det helt rigtige sted, jeg er flyttet hen. Sådan takkede pianisten og Sorø-tilflytteren Søren Bebe for en helt fantastisk søndag eftermiddag på Sorø Kunstmuseum, hvor han med sin trio i går gav koncert for en tætpakket sal. Det var tangenterne på museets sortblanke Kohler & Campell flygel, han brugte til at frembringe sin poetisk smukke lyd.

Heldigvis skal flyglet ikke hvile længe, for snart vil andre pianister tage plads på klaverbænken for at hente nye skønne toner ud af instrumentet. Onsdag 26. juli bliver det amerikaneren Glenn Zaliski, fredag den 28. juli danske Thomas Bornø og lørdag den 7. oktober kommer kollegaen Heine Hansen.

Her kan passende sendes en venlig tanke til d’herrer Charles Kohler og John Campell. I 1896 grundlagde de i New York en klaverfabrik, som på ægte amerikansk vis bare voksede og voksede med opkøb, fusioner og masseproduktion, så virksomheden i de brølende 1920’ere kontrollerede fremstillingen af ikke færre end 50.000 klaverer – om året! I 1985 blev ”Kohler & Campell” overtaget af Samick, som flyttede dele af produktionen til Sydkorea. Flyglerne færdiggøres på en fabrik i Californien og anses for nogle af verdens bedste.

Foto: Sorø Jazzfestival

Bo Stief med fin trio i juli
Fredag den 28. juli får Kunstmuseet besøg af bassisten Bo Stief, som spiller med saxofonisten Jens Søndergaard og pianisten Thomas Bornø. Bo Stief har været her og der og allevegne igennem sin fuldkommen overvældende musikerkarriere, siden han som 16-årig i 1960’erne begyndte at akkompagnere de store internationale stjerner i jazzhus Montmartre. Men han har aldrig før været i Sorø.

Han er nok Danmarks mest berømte nulevende bassist og blev sidste efterår fejret med en storslået hyldestkoncert på sin 70 års fødselsdag. Allerede som teenager blev han inviteret til at slæbe sin bas ind på scenen for at spille med tilrejsende jazzkoryfæer som Don Cherry, Dexter Gordon, Johnny Griffin, Jackie McLean og Ben Webster.

Senere har han med bemærkelsesværdig succes været rundt i andre genrer som rock, teatermusik og etnisk-lyrisk kammerkompositioner og undervejs optrådt internationalt med stjerner som Benny Goodman, Ray Charles, Dizzy Gillespie og Stan Getz. Samtidig har han i en årrække som lektor ved Det Fynske Musikkonservatorium undervist nye generationer af bassister.

Her er kommende koncerter på Sorø Kunstmuseum:

Onsdag 26. juli kl. 13.00
Gæstespil fra New York: Yotam Silberstein Quartet: Yotam Silberstein, guitar, Glenn Zaleski, klaver, Rick Rosato, bas, og Daniel Dor, trommer
SORØ KUNSTMUSEUM, Storgade 9, 4180 Sorø
Entré: 155 kr. (medlemspris: 135 kr.) Tilbud om jazzfrokost incl. fadøl fra kl. 11.00-12.45 for 160 kr. (medlemspris: 140 kr.) Frokosten inkluderer IKKE entré til koncerten.
Reservation: butik@sorokunstmuseum.dk eller tlf: 57 83 22 29

Fredag 28. juli kl. 15.30
STIEF/SØNDERGAARD/BORNØE trio: Bo Stief, bas, Jens Søndergaard, saxofon, og Thomas Bornø, flygel
SORØ KUNSTMUSEUM, Storgade 9, 4180 Sorø
Entré: 155 kr. (medlemspris: 135 kr.) Tilbud om Jazzfrokost incl. fadøl fra kl 13.30 for 160 kr. (medlemspris: 140 kr.) Frokosten inkluderer IKKE entré til koncerten.
Reservation: butik@sorokunstmuseum.dk eller tlf: 57 83 22 29

Lørdag 7. oktober kl. 14.00
Mette Juul Kvartet: Mette Juul, vokal, Heine Hansen, flygel, Jesper Lundgaard, bas, og Alex Riel, trommer
SORØ KUNSTMUSEUM, Storgade 9, 4180 Sorø
Entré: 155 kr. (medlemspris: 135 kr.) Tilbud om jazzfrokost incl. fadøl fra kl. 12.00 for 160 kr. (medlemspris: 140 kr.). Frokosten inkluderer IKKE entré til koncerten.
Reservation: butik@sorokunstmuseum.dk eller tlf. 5783 2229