Få 1 md. fri sol til kun 49,- 

Lige nu får du 1 md. fri sol abonnement til kun 49,-! Herefter 139,-/md.

Opret dig GRATIS online: https://signupdk.clubtan.net/registration?centerId=94

Den mørke tid påvirker dit humør:

Sådan får du energien tilbage

Dagene bliver kortere, og mange oplever, at både energien og humøret daler, når solens lys forsvinder. Vi mennesker har nemlig brug for sollyset for, at hjernen kan danne det vigtige signalstof serotonin, der blandt andet regulerer vores lykkefølelse. Heldigvis kan du selv gøre en indsats for at få mere lys ind i dit vinterliv.

Mange af os ser ikke meget til solen i vintermånederne og mærker tydeligt, at vi får mindre sollys om vinteren end om sommeren. Faktisk oplever hver 10. af os, hvordan energiniveauet og humøret falder, mens behovet for søvn og søde sager stiger. For nogen udvikler denne tilstand sig til en egentlig vinterdepression som ofte kan både behandles og forebygges med lysterapi.

Ved dagligt at sidde foran en speciel lyslampe, der udsender et særlig hvidt lys, i et bestemt tidsrum stiger serotoninniveauet i hjernen. Serotonin er det signalstof i hjernen, der blandt andet regulerer vores lykkefølelse.

Vinterdepressioner forsvinder, når lyset vender tilbage om foråret.

Selv om du ikke lider af en egentlig vinterdepression, vil dit humør og energiniveau have godt af, at du gør en ekstra indsats for at få mere lys i de mørke måneder. Det kan du gøre ved at gå en daglig tur om morgenen og formiddagen, hvor der er mest dagslys. Selv om vejret er gråt, vil dagslyset alligevel gøre dig godt. Skinner solen, skal du droppe solbrillerne, for lyset skal gennem dine øjne for at finde vej til hjernen.

En rejse til sol og varme er også en god idé, men tillader økonomi eller Corona-restriktioner ikke denne løsning, kan du også søge hen til din lokale CLUBTAN for at få varme og lys – og ikke mindst en flot kulør. For nemhedens skyld har vi sørget for Presun og Aftersun, og har du tegnet abonnement hos os, skal du ikke medbringe andet end dit fingeraftryk – nemmere bliver det ikke.

Et fri sol abonnement giver adgang til sol for 70 kr. hver anden dag, uden yderlige betaling end abonnementsprisen pr. md.

Foto: Clubtan