Det er nok de færreste hvis ører det er gået forbi, at printerfabrikkerne i årevis har forsøgt at ‘snyde’ sig til flere penge fra private såvel som erhvervsmæssige kunder. Det viser sig, at de blandt andet har gjort det ved på forhånd at programmere printeren således, at der efter et bestemt antal printede ark vil opstå en fejl med printeren, som kun deres folk kan reparere igen.

På den måde kan printerfirmaet altså tjene penge ved, at de enten får lov til at sende en reparatør ud, eller at de sælger en helt ny printer.

Sådan tjener printerfirmaerne penge
Det er dog langt fra det eneste trick, som printerfirmaer i hele verden gør brug af for at kunne få en markedsfordel og sælge flere produkter – eller i hvert fald tvinge flere kroner ud af deres allerede solgte produkter. En anden måde, hvorpå printerfirmaerne tjener styrtende er deres blækpatroner.

Det er blandt andet den høje pris på blækpatroner, der har gjort det billigere at købe visse printere. De har altså nedsat prisen på printeren, men de har til gengæld sat prisen på at bruge den op. Hvis man ikke lige tænker sig om, når man er ude for at købe printer, kan det derfor hurtigt blive en dyr og ineffektiv fornøjelse. Skiller man en af de printerpatroner, som printerfirmaerne selv laver, ad, vil man også hurtigt lægge mærke til, at der er alt for lidt blæk i forhold til patronens størrelse.

Heldigvis er der en måde at printe uden nødvendigvis at skulle punge ud for en dyr printer, der er forudindstillet til at gå i stykker og dyre blækpatroner uden de store mængder blæk.

Hvad angår blækpatronerne kan man i hvert fald vælge at investere i de såkaldte kompatible blækpatroner i stedet. Disse er ikke lavet af de samme firmaer, og de har derfor heller ikke noget incitament til at tjene uforholdsmæssigt mange penge på blækpatroner. Deres patroner passer dog i de forskellige printere alligevel, hvilket giver dem navnet kompatible. Se og køb kompatible blækpatroner på Printerpatroner.dk.

Dårlig kvalitet?
Der har været rygter eller teorier om, at kvaliteten i printet fra en kompatibel blækpatron skulle være betragteligt ringere end den fra originale blækpatroner, men det ser der ikke ud til at være noget konkret bevis på. Det virker mere bare til at være en konklusion draget på baggrund af de forskellige prisniveauer, som blækpatronerne bliver solgt ved.
Hvis du bare bruger din printer derhjemme fra tid til anden, bør du derfor spare penge ved i stedet at købe kompatible blækpatroner. Selv i et professionelt miljø kan kompatible blækpatroner dog sagtens være løsningen.