Tandlægehuset har i denne uge haft Tea fra 9 z på Sorø Privatskole i praktik. Og det har været en positiv oplevelse for både Tandlægehuset og Tea, som har en drøm om at blive tandlæge eller tandplejer. 

“Da vi i slutningen af 8. klasse skulle søge om praktikplads, var jeg ikke i tvivl om hvad jeg ville i praktik som – jeg ville i praktik som tandlæge, ” fortæller Tea, som var så heldig, at Tandlægehuset rigtig gerne ville have hende på besøg i klinikken.

“Det blev starten på en god uge,” fortsætter Tea. “Jeg var rigtig spændt og glædede mig meget til første dag. Alle var imødekommende og søde ved mig fra første skridt, jeg satte der.”

Tea har i løbet af ugen fået lov til at være med til at lave en masse spændende ting:

“Jeg har taget imod en patient, har overværet en patient få trukket to visdomstænder ud, set rodbehandling, boringer og at en fik sat krone på en kindtand.” Derudover har hun lært tallene på tænderne, har sprittet af og har ikke mindst fået lavet et aftryk af sine tænder i gips.

“Den vildeste ting jeg har prøvet er, at jeg fik lov til at “lege” med en visdomstand, som en patient fik trukket ud. Først borede jeg plumpen ud, og så puttede jeg plastik ned i hullet for at fylde den ud igen. Derefter jeg fik jeg lov til at file den og polere den op, så den blev helt fin igen.”

Efter denne uges praktik er Tea blevet langt mere afklaret med sit videre uddannelsesforløb og skal så afgjort stadigvæk være tandlæge. Hendes plan efter 9. klasse er at tage på efterskole, og dernæst tage STX for at kunne komme videre på Tandlægeskolen.

Hos Tandlægehuset har de været rigtige glade for at have besøg af Tea:

“Tea er super interesseret og har en god tilgang til tingene. Vi glæder os til en eventuelt fremtidig kollega,” siger Charlotte fra Tandlægehuset.