Salget af Sorøkalenderen 2018 har givet et overskud på 33.000 kroner. Beløbet overdrages til Julie Berthelsen ved hendes koncert i Kulturcafé Ludvig den 1. marts 2019. Pengene går til Mælkebøttecentrets uddeling af måltider til sultne gadebørn i Grønlands hovedstad Nuuk.

Hvis alle beløbene fra kalendersalget gennem årene lægges sammen, har salget af Sorøkalenderen gennem de seneste 7 år kunnet støtte Mælkebøttecentret i Nuuk med i alt 208.000 kroner.

Julie Berthelsen har 15 års jubilæum i år, og det markerer hun blandt andet ved en jubilæumskoncert i Kulturcafé Ludvig den 1. marts. Julie Berthelsen var også i Sorø i 2014, hvor hun modtog overskuddet fra den første Sorøkalender på 31.000 kr.

Indtil sidste år var det Soroptimist International Sorø, der stod for udgivelsen. I august 2018 blev projektet overtaget af ”Foreningen til udgivelse af Sorøkalenderen”, hvis formand, Hanne Juel Christoffersen, glæder sig over, at 2018-kalenderen næsten nåede at blive udsolgt i den første uge i januar. Hun udtaler: ”Et så tilfredsstillende overskud betyder, at vi er gået i gang med at planlægge endnu en udgivelse af Sorøkalenderen i 2020.”

De grønlandske sultne børn kommer til Mælkebøttecentrets
køkken i Nuuk for at få mad som de selv medvirker til at lave. Foreningen til udgivelse af Sorøkalenderens overskud fra 2018-kalenderen bliver til ca. 600 måltider. Køkkenet er åben alle hverdage. Foto: Foreningen til udgivelse af Sorøkalenderen.