Eleverne kommer til at opleve en ny form for skoledag fra onsdag den 15. april.

”Vi tager udgangspunkt i, at der undervises i udeskole mest muligt, men at klasselokalerne står til rådighed, hvis vejret er voldsomt. Her vil eleverne sidde med to meter imellem sig. Vi fordeler eleverne over hele skolen, og vi har opdelt eleverne i drenge og piger, da det er nemt og overskueligt for alle,” siger skoleleder Nanna Kofoed Øhrgaard.

0. årg. går i skole som de plejer fra 8-13.30 og bliver ikke opdelt.

Undervisningen kommer til at være opdelt som i Fordybelses-ugerne, så et fag hele dagen.
Skolen har har prioriteret dansk og matematik og dernæst sprog, naturfaglige fag, kultur og kreative fag, som skemaet har kunnet tillade det, og med de lærere der er til rådighed.

Der foreligger instrukser til personalet til at sikre retningslinjerne fra sundhedsstyrelsen.

De seks årgange afleveres og hentes seks forskellige steder på skolens matrikel, så man sikrer at møde færrest mulige mennesker. Elever og forældre vil blive orienteret om dette særskilt. Aflevering foregår som man plejer i hver familie, men hvor mindre forsamlinger eller småsnak tidligere og heldigvis har præget mange afleveringer, skal man nu samtale uden for skolens grund.

I en meddelelse til forældrene siger skolens bestyrelse bl.a.: ” Der ligger et meget stort arbejde i at skulle tilrettelægge en hverdag for de mange børn, der lige nu sidder og glæder sig til at gense lærere, pædagoger og ikke mindst kammerater. Bestyrelsen vil gerne takke skolens medarbejdere for, på meget kort tid, at gøre os i stand til, at følge regeringens ønske om en delvis genåbning af vores skole”.

Skoleleder Nanna Kofoed Øhrgaard, Sorø Privatskole. Pressefoto.