Sorø Kommune har i løbet af det seneste år udskiftet otte biler på det tekniske område med elbiler, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Dermed er næsten halvdelen af bilerne, som Teknik, Miljø og Drift råder over, elbiler. Elbilerne har siden efteråret bragt kommunes servicefolk rundt i hele kommunen for eksempel ved transport af værnemidler til de kommunale institutioner og ejendomme.

De otte ny elbiler er blot de første i rækken. Kollegerne på rottebekæmpelsesområdet kan se frem til, at tre ud af deres fem biler ligeledes vil blive elbiler i løbet af det næste års tid.

Mikael Gangsted, teamleder i bygningsdrift i Sorø Kommune fortæller: ”Da det sidste år blev besluttet, at de nye biler på området skulle være elbiler, havde medarbejderne i driftsafdelingen en konkurrence om et slogan til bilerne. Det blev rengøringsteknikker Rikke Nissen, der vandt. Vinder-sloganet ”Vi rammer den gode stil – Tænker grønt og køre el-bil” er nu påklistret bilerne og kan ses i gadebilledet”.

Med de mange nye elbiler kommer kommunen endnu et skridt nærmere klimamålsætningen om at reducere udledningen af drivhusgasser samt at nå de af FN’s verdensmål, som Kommunalbestyrelsen i Vision 2022 har valgt at arbejde særligt for.

Pressefoto
Del på sociale medier