Sorø-kalenderen udkommer onsdag, den 26. oktober 2022 – for 11. år i træk.

Vi glæder os til at kunne præsentere dette års kalender, der byder på de smukkeste motiver fra nogle af de dejligste steder, udsigtspunkter og bygninger fra nord til syd i hele Sorø Kommune.

Desuden præsenteres en række fotos fra mange af de aktiviteter, præsentationer og begivenheder, som er foregået i årets løb.

Kalenderen rummer også spændende temasider, bl.a. under overskriften ”Set og Sket” med billeder fra små og store begivenheder i kommunen i årets løb.

Et andet tema er ”Kunst i det offentlige rum”, som præsenterer nogle af de kunstværker, der er opstillet på gader, pladser og i parker i Sorø kommune.

Specielt for dette års udvalg af kunstværker er, at de er skabt af lokale kunstnere. Det sidste større tema handler om renoveringen af Sorø Klosterkirke.

Foreningens formand Inge Merethe Røpke glæder sig med foreningen over, at der fortsat er stor interesse for at købe analoge kalendere. Kalendersalget er nemlig steget år for år, og sidste år blev der solgt mere end 400 stk.

Hun er taknemmelig for, at Sorø kommune og en række erhvervsdrivende i Sorø igen i år har gjort det muligt at udgive kalenderen, og at borgerne i Sorø trofast har støttet op bag projektet ved at købe kalenderen.

Borgmester Gert Jørgensen vil åbne salget, der skydes i gang onsdag den 26. oktober kl. 15, og det sker i samarbejde med Bog&Idé Legekæden på Storgade i Sorø, hvor alle er velkomne til at kigge ind.

Overskuddet ved salget af kalenderen går også i år til velgørende formål, herunder institutionen ”Mælkebøtten” i Grønlands hovedstad Nuuk.

Kalenderen sælges også i år fra Super Brugsen på Frederiksberg, Bog&Idé i Dianalund Centret, Sorø Kunstmuseum, Kroppens Hus, Broby Planteskole og Sydbank Sorø, Acacia, Sorø Apotek eller ved e-mail til ingemeretheolsen@gmail.com.

Sammen med Sorø Kommune er kalenderudgivelsen sponseret af en række virksomheder i hele kommunen:
Altan.dk, Broby Planteskole, Dit Sorø, Lindrup Byg, Henrik Slagter – Mad med mere, Bog & Ide i Dianalund Centret, Kopp Sorø, Kroppens Hus, Lysen Biler, Sir Brian, Bog & Idé Legekæden i Storgade samt Sydbank Sorø.

Derudover støtter Lemann Grafisk igen i år og leverer opsætning og trykning af kalenderen.

 

Foto: Sorø Kalenderen