PRESSEMEDDELELSE

Sorø Regattaen og Nordiske Mesterskab blev en kæmpe succes!
814 rohold roede i weekenden i kraftig modsø om et utal af medaljer og ved den 84. Sorø Regatta og de 14 Nordiske Mesterskaber for juniorer og seniorer på Sorø sø.

Sorøs 32 hold fordelt på juniorer, seniorer og mastersroere roede op til deres allerbedste.

Sorøs mange unge talentfulde roere scorede masser af point i den landsdækkende TU Cup turnering. Klubbens 3 C-roere deltog sammen med 33 andre roere i kampen om point og medaljer. Jacob Lillelund blev nr. 5 i B-finalen, Jens Graudal var helt i top og tog guld og sølv i single i C-finalen, mens de blev nr. 2 i B-finalen i dobbelt sculler begge dage, hvor der var 18 deltagere. Jens Graudal slutter som nr. 13 i søndagens scullerløb med 3. bedste tid ud af 38 roere. Debutanten Peter Sloth blev nr. 3 i F-finalen.

C-roerne Camilla Frosch og Sara Hundstrup debuterede ved Sorø Regattaen i dobbelt sculler, hvor de lørdag blev nr. 2 i C-finalen efter Odder. Klubkammeraten Frederikke Erlandsen klarede sig også flot i sine sculler løb med en femteplads i B-finalen. Klubkammeraten Molly Kaagaard vandt C-finalen i 3. bedste tid af de 20 deltagere. Molly ror på 3. bedste tid af 20 deltagere.

Sorøs ”Mexico-roer” Klaus Rasmussen Mendez debuterede på de danske kaproningbaner og roede sig i mål på en 5. plads i A-finalen – i løbet deltog 36 roere.

”Ida-Ida” Balslev og Langkjær roede db.sculler og roede i mål i A-finalen på en 5. plads. Der deltog 15 hold.

Junior B-roerne Astrid Steensberg Thougaard og Anna Olesen roede db.sculler og blev nr. 2 i A-finalen. I løbet deltog 18 hold.

Sorøs unge juniorer har succes i firerbådene. Søndag vandt klubbens jun. B piger Nanna Marcher, Katrine Johansen, Astrid Thougaard Steensberg og Anna Olesen guld, mens de måtte se sig besejret af Ægir, Aalborg lørdag.

Mikael Rask Bertelsen, Stefan Sørensen, Andreas Sloth og Anders Lindblom roede to gode løb og vandt sølv begge dage. Anders Lindblom roede db.sculler med ”Mexico-roeren” Klaus Rasmussen Mendez og blev nr. 3 og bedste danske hold af 23 deltagende hold.

I junior B dobbelt firer, piger dominerede ”Ida-Ida holdet” med Ida Langkjær, Ida Balslev, Line Schandorff og Molly Kaagaard ved at vinde guld begge dage med Frederikke Erlandsen og som styrmand lørdag og Jens Gaudal som styrmand i søndagens revancheløb.

NM-sølv til Sorøs junior A toer Lars Graudal og Jacob Dahlerup i hård konkurrence med Norge og Sverige. I søndagens revancheløb var de ene anmeldt.