PRESSEMEDDELELSE

Kampagne skal gøre borgerne digitale

Sorø Kommune er i front på landsplan, når det gælder borgernes muligheder for at betjene sig selv via nettet. Men mange kender ikke de digitale muligheder. Det skal en stor kampagne nu råde bod på.

En storstilet kampagne, der omfatter både biografspots, bilreklamer og en borgerkonkurrence, skal gøre Sorøs borgere mere digitale. Det er der nemlig meget at vinde ved – både for borgerne og for kommunen.

En omfattende undersøgelse af alle kommuners hjemmesider og selvbetjeningsløsninger placerede i efteråret Sorø på en pæn 12. plads. Endnu bedre blev det i undersøgelsens kategori ”ekspertvurdering”. Her har eksperterne bag undersøgelsen selv vurderet kommunernes selvbetjeningsløsninger – og her kom Sorø ind på en 2. plads.

”Undersøgelsen viser tydeligt dilemmaet: Mulighederne er der – der er bare ikke nogen, der ved det. Vi står med andre ord med en undersolgt vare. Vi tilbyder rigtig mange løsninger på nettet – men borgerne ved det ikke. Derfor går vi nu i luften med en kampagne, der skal fortælle om mulighederne,” siger borgerservice & it-chef Bodil Thomsen.

Bedre service…
”Folk er vant til at kunne gå på netbank døgnet rundt, handle på nettet osv. – så det er helt naturligt, at vi gerne som kommune vil kunne tilbyde samme grad af tilgængelighed,” siger Bodil Thomsen. ”I første omgang handler det om, at borgerne skal kende vores selvbetjeningsportal – straXen.dk. Her kan man få svar på rigtig mange af de spørgsmål, folk ringer til kommunen med.

Man kan betjene sig selv hjemme i stuen, og man kan få svar med det samme, fordi straXen.dk er åben 24 timer i døgnet.”

…og penge at spare
Udover ønsket om at kunne levere en tidssvarende og fleksibel borgerservice er der også økonomisk sund fornuft for kommunen i at opfordre til digital selvbetjening. En borgerhenvendelse på nettet koster nemlig en brøkdel af en telefonbetjening eller en personlig henvendelse på rådhuset.

På straXen.dk kan du:

  • Få svar på dine spørgsmål med det samme
  • Oprette Digital Post, så kan du sende post elektronisk til Sorø Kommune og få svar på mail, direkte i din e-boks
  • Få nem adgang til alle selvbetjeningssystemer hos Sorø Kommune samt en række andre offentlige systemer, som for eksempel SKAT
  • …Og meget andet
Rådhuset