Sonja Petersen, der bor i Dianalund, oversætter og underviser i tysk. 

På hvilken årstid synes du Sorø tager sig bedst ud?
Jeg har altid elsket foråret, så det vil jeg til enhver tid sige. Naturen i Sorø og de omliggende byer i kommunen er specielt værd at se på om foråret. Når det er sagt, så er jeg også begejstret for belysningen i julemåneden i Sorø. Det er en fornøjelse at køre igennem hovedgaden, når det er mørkt.

Sorø Kommune har lige ansat en ny bosætningskonsulent, Mette Kaae – hvad bør Sorø gøre for at få flere til at bosætte sig i byen?
Jeg synes, Mette Kaae burde sælge byen til de sportsinteresserede. Sorø Kommune har mange skønne skove, som der kan løbes, cykles og vandres i. Derudover ville jeg fremhæve muligheden for svømning, roning og kajak ved Sorø sø. Det er altid en oplevelse! Et andet tilbud, som jeg synes er værd at nævne for eventuelle tilflyttere er muligheden for at dyrke klassisk musik på et højt niveau. Både ved det store udvalg af kor, der er her, men også de mange koncerter i forbindelse med Sorø Musikfestival.

Kommunen har også ansat en erhvervskonsulent – Peter Fjerring. Har du nogen gode råd til ham?
Jeg har lige været til erhvervsmessen i Sorø Kommune og var meget glad for muligheden for at hilse på andre selvstændige i kommunen. Jeg blev samtidig også medlem af et netværk, så det var en god oplevelse! Mere af den slags!

Flere butikker og kulturinstitutioner i Sorø fejrer halloween – gør du?
Nej, det siger mig ikke noget.

I Sorø starter juleforberedelserne allerede primo november – hvornår og hvordan starter du juleriet?
Jeg har ordnet den vigtigste juleforberedelse i midten af oktober! Jeg har bestilt et par slagtede kaniner. Jeg kommer fra Sydslesvig, og i min familie har vi altid spist kaninsteg til jul. Det er en tradition, der stammer fra krigstiden, hvor de fleste opdrættede kaniner, og det var tilgængeligt og billigt kød. Jeg hører ofte, at det er en meget eksotisk og barbarisk spise i Danmark, men det smager rigtig godt. Ellers er 1. december startskuddet for oppyntning. Helst ikke før!

Sonja Petersen