Det er næsten umuligt at komme til at kede sig i sommerferien, hvis man er barn og befinder sig i Sorø Kommune. Udover alt det sommersjov der sker på torvet i Sorø, arrangeret af Sorø Handel og Service, har Sorø Bibliotek & Bykontor også en masse sjove arrangementer man kan deltage i og aktiviteter man kan gå på opdagelse i.

Monstre, feriespil og Nomerne
”Vi har gjort os umage med at finde på så mange spændende ting som muligt i den her sommerferie. Det trænger vi til”, griner Dorte Hansen, der er børnebibliotekar på bibliotekerne i Sorø.

”Du kan være med til vores sommersjov, hvor vi blandt andet skal lave vores eget feriespil, monstre af filt, pompondyr og meget mere. Og du kan også deltage i en fed Nomer workshop, hvor forfatteren og illustratoren Jan Kjær kommer og underholder. Det glæder vi os rigtig meget til,” fortsætter Dorte Hansen.

Udover de mange værksteder og workshops, kan du også deltage i bibliotekets Sommerlæsning for børn, hvor børn der har læst tre bøger i deres sommerferie kan komme og aflevere læsekontrakten, fortælle om bøgerne og få en goodiebag og en kæmpe coronavenlig highfive som præmie!

”Vi har allerede udleveret den første goodiebag og hørt om de første tre bøger og vi er megaklar til at høre mere,” jubler Dorte Hansen.

Tag med på mysteriejagt
Når du alligevel skal ind på biblioteket for at finde dine tre sommerlæsningsbøger eller for at deltage i en af de mange værksteder og workshops, så kan du hjælpe med at løse mysteriet om de ødelagte materialer. Der er nemlig en børnebogsfigur, der har lavet ballade og ødelagt en masse materialer. Men heldigvis har den skyldige efterladt en masse spor, så det forhåbentligt er nemt at finde frem til ballademageren. Men der er brug for din hjælp!

På Sorø Bibliotek & Bykontors hjemmeside www.soroebib.dk kan du finde læse alt om bibliotekets sjove sommeraktiviteter.

”Vi glæder os rigtig meget til at se jer og have det sjovt med jer. Så tag en voksen i hånden og hiv dem med på biblioteket i Sorø eller Dianalund,” griner Dorte højt og håber at børnene hører når avisen bliver læst højt.

Presssefoto
Del på sociale medier