Tersløsegaards sommerprogram rammes af en aflysning, fordi skuespillerne ikke kan mødes og indøve de planlagte komedier.

Corona-epidemien får konsekvenser langt ind i sommertiden. HolbergMuseets sommerprogram er netop ramt af en aflysning. Det gælder den annoncerede opførelse søndag den 16. august af to af Holbergs komedier, som skulle vises af Bagsværd Amatør Scene. Nu har teatrets ledelse meddelt, at bestemmelserne om karantæne og begrænsning af deltagere i forsamlinger forhindrer skuespillerne i at samles til prøver. Derfor må teatret allerede nu erkende, at det bliver umuligt at indøve og opføre komedierne.

Det gælder både gæstespillet på Tersløsegaard og de øvrige forestillinger på teatrets hjemmescene i Bagsværd. Aflysningen gælder de to forestillinger ”Pernilles korte frøkenstand” og ”Den forvandlede brudgom”, som begge skulle have været vist på Holberg Museets havescene.

De to komedier skulle have været Tersløsegaards festlige bidrag til Herregårdenes Dag: Det er et landsdækkende arrangement med aktiviteter på snesevis af herregårde den 16. august. Medmindre epidemien og de tilhørende restriktioner løber helt løbsk, vil det øvrige program blive gennemført. Museet og haven holdes åben kl. 12-17.

Indendøre fortæller museets foreviser om Holberg og Tersløsegaard, mens herregårdens havefolk viser rundt i haven. Desuden er der denne ene dag salg af havens afgrøder såsom ærter, gulerødder, porrer, hvidløg, spidskål, lægeurter, blomsterbuketter og måske tidlige æbler. Fra et havetelt tillbydes endvidere servering af kolde og varme drikke og måske smagsprøver – alt efter høstudbyttet! …

Og lad os ikke opgive håbet: Måske kan vi finde på et andet arrangement end de aflyste komedier at fornøje Tersløsegaards gæster med denne dag.

Alle sæsonens øvrige programsatte aktiviteter påregnes fortsat gennemført som annonceret (se hjemmesiden tersloesegaard.dk ), og reservationer modtages gerne som hidtil på post@tersloesegaard.dk

Tersløsegaard i sin aktuelle tidlige forårsdragt – men uden glædesflag fra flagstangens top. Pressefoto.