Lige om lidt vinder mørket over lyset. 22. september er jævndøgn, hvor dag og nat er lige lange. Derfra går det kun én vej, nemlig mod mere mørke og nætter, der føles længere og længere. Til gengæld er Sorø Jazzen på vej med efterårsjazz. Søndag den 26. september kommer guitaristen Mikkel Ploug og giver solokoncert på den lille Café Corner i Dianalund.

På Café Corner kan du nyde poetisk guitar, fremført af jazzguitaristen Mikkel Ploug, der fandt en original måde at sprænge musikken ud af coronarestriktionerne (som heldigvis er fortid nu). Han satte sig ud på sin altan, spillede vuggeviser og lagde det på youtube. Det blev så populært, at han nu turnerer med et program, han kalder ”Balcony Lullabies”. Det indeholder både viser, genhør med gamle melodier fra Højskolesangbogen og swingende jazztoner.

Det er egentlig ikke så overraskende, at han fik succes, for Mikkel Ploug er en særdeles erfaren musiker, der har samarbejdet med en række store kunstnere såsom saxofonisten Mark Turner, den klassiske cellist Jakob Kullberg, koreografen Tilman O’Donnell og Den Kongelige Ballet. Mikkel Ploug har desuden udgivet adskillige plader i selskab med internationale musikere, og hans musik har fundet vej til radiostationer i Europa og USA. Han er kendt for en varm, eftertænksom blanding af jazz, folk, bluegrass og third stream, personligt og melodisk fremført med en imponerende virtuos beherskelse af instrumentet.

Søndag den 26. september kl. 15.00
Mikkel Ploug, guitar, solokoncert : ”Balcony Lullabies”
CAFE CORNER, Torvet 15, 4293 Dianalund
Entré: 50 kr. Reservation: tlf. 30 89 49 30, marianne@cafe-corner.dk

Foto: ABW