Torsdag 9. juli var der alsang i Alsted. Det var Alsted menighedsråd, som, på pastoratets vegne, havde indbudt til sangcafe i den hyggelige have, der hører til Legathuset, den tidligere fribolig for trængende i Alsted sogn. 

Efter mange dages blandet vejr med regn og blæst, viste vejret sig fra sin skønneste side, en rigtig sommeraften. Kirkesanger Poul Malthe og organist Lars Klit havde tilrettelagt et fint repertoire med solooptræden samt masser af fællessange fra højskolesangbogen. Deres indsats og et sangstærkt publikum gjorde aftenen til en absolut succes.

Blandt de mange fællessange kan nævnes: ”Dengang jeg drog afsted”, ”Den danske sang er en ung blond pige”, ”Du danske sommer jeg elsker dig”, ”Det haver så nyligen regnet” og også nogle skønne svenske sange havde fundet plads. “Roselil og hendes moder” blev sunget som vekselsang mellem publikum, jo der var stemning. Lars spillede et potpouri og Poul havde flere soloer, heriblandt ”Hvis jeg var en rig mand” og Ingemanns smukke kærlighedsdigt ”Tit er jeg glad”.

Det var første gang man afholdt sangcafe i Alsted, forhåbentlig ikke sidste gang. Rammerne og det veloplagte publikum fortjener det. Stor tak til Lars Klit, klaver og Poul Malthe, guitar og sang.

Aftenen sluttede med varm kaffe og kolde is.

Pressefoto
Del på sociale medier