Der er rigelig med grund til at sove godt om natten, og du har sikkert godt hørt fra både højre og venstre, at søvnen er rigtig vigtig for dig. Men ofte er der fokus på mange aspekter af livet, der ikke har så meget med dit arbejdsliv at gøre. Din søvn har dog også en stor – og direkte – indflydelse på dit arbejdsliv og præstationen på arbejdspladsen, hvilket blot giver dig endnu bedre grund til at sove godt om natten – hvis du ikke havde en god grund i forvejen!

Koncentration og hukommelse er forbundet med din søvn
Det er stort set ligegyldigt, hvilket erhverv du gør dig indenfor på arbejdspladsen, så er koncentration en evne, der er meget vigtig at mestre. Uden søvn kan det godt blive meget svært, fordi du simpelthen er for træt til at opretholde det nødvendige koncentrationsniveau.

Samtidigt er der også en klar sammenhæng mellem din søvn og processer, der omhandler din hukommelse. Når du sover, bliver ”data” i hjernen flyttet fra korttidshukommelsen til langtidshukommelsen, og sover du ikke godt nok om natten, måske fordi du skal have en bedre seng til soveværelset, kan det gå udover hukommelsen og dermed både dit professionelle og dit personlige liv.

Udmattelse kan hæmme evnen til samarbejde
Selvom det naturligvis er meget forskelligt fra person til person, er der flere danskere, der har noget sværere ved kommunikation og sociale forhold, når de ikke har sovet ordentligt om natten. Står denne dårlige nattesøvn på i længere tid, kan problemerne med kommunikationen gå noget dybere, og på mange arbejdspladser er det bare noget, der på ingen måde dur. Mange erhverv hænger nemlig enten meget sammen med intern kommunikation på arbejdspladsen eller kommunikationen med kunder, og derfor er det altså vigtigt at være veludhvilet, så du har overskuddet til disse sociale interaktioner.

Sover du ikke godt nok om natten, måske fordi du skal have en bedre seng til soveværelset, kan det gå udover hukommelsen og dermed både dit professionelle og dit personlige liv. PR-foto.