En ny soraner præsenterer på søndag den 14. maj sin kunst på Sorø Kunstmuseum. Det er den 42-årige pianist Søren Bebe, som med sin trio giver koncert fra kl. 14.00. Han er kendt og respekteret på jazzparnasset for sit smukt følsomme spil. For få måneder siden flyttede han med sin familie fra København til Frederiksberg lige uden for Sorø. Nu træder han frem på den lokale scene med en særlig Velkommen-til-Sorø koncert.

Søren Bebe. Foto: Sorø Jazzfestival

Med sig har han sin faste trio med bassisten Kaspar Tagel og trommeslageren Anders Mogensen. Det er ”sublim triojazz i verdensklasse: Toner som omslutter lytteren i en verden af musikalsk skønhed”, lyder anmelderes karakteristik af musikken.

Billetter kan bestilles på tlf. 5783 2229 eller e-mail butik@sorokunstmuseum.dk

Flyglet åbner muligheder
Det fine flygel på Kunstmuseet er en stor gevinst for Sorøs musikliv. På trods af al den avancerede teknologi, der er bygget ind i de transportable el-klaverer, er det nu engang noget helt andet med et rigtigt flygel. Det værdsættes i høj grad af professionelle pianister, som lettere lader sig overtale til at besøge i Sorø, når de erfarer, at der er et flygel at spille på.

Til sommerens Jazzfestival i juli venter to store oplevelser, når først den amerikanske pianist Glenn Zaleski sætter sig til flyglet onsdag den 26. juli og to dage senere danske Thomas Bornø. Zaleski giver koncert med den israelske verdensstjerne Yotam Silbersteins gruppe og Bornø er i selskab med bassisten Bo Stief og saxofonisten Jens Søndergaard.

Program for Jazzfestivalen 23.-30. juli kan ses HER.